Pratite nas

Kućni ljubimci

Gluma za oskara: POGLEDAJTE KAKO JE PAS “NASAMARIO” VOZAČE

Published

on

Psi imaju jedinstvenu istoriju, preko 30 hiljada godina žive s ljudima i čini se da je priroda djelovala na njihovu sposobnost da komuniciraju s čovjekom. Dokazano je da su sjajni glumci kada treba zavarati” ili išarmirati čovjeka.

Na primjer, poznato je da psi češće ‘kradu’ hranu kad ljudi imaju zatvorene oči ili kad su im okrenuti leđima.

Brojna su iskustva vlasnika sa nevjerovatnim psećim glumama. Oni su u stanju svojim pogledom, zavijanjem ili lajanjem čovjeeka da išarmiraju, upozore ili šokiraju, a na kraju oduševe.

Na ovom videu pa je pokazao svu svoju holivudsku sposobnost. Trebao je oreći frekventnu saobraćajnicu, automobili jure velikom brzinom. On se sjajno snašao, odglumivši da su ga izdale zadnje noge. Naravno, vozači su usporili, a on kada je prešao ulicu pridigao se i krenuo dalje… (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending