Pratite nas

Vidoviti ljudi

Gora od maćehe: OVU ŽENU OPSIHIRILA JE SVEKRVA, A SPASILA VIDOVITA RABIJA!

Published

on

Sav užas koji sam doživjela počeo se događati prije četiri – pet godina. Do tada bila sam presretna, zadovoljna, ispunjena žena, a onda se počeo rušiti moj svijet. Ništa mi nije polazilo za rukom; u kući nezainteresirana, prema mužu hladna i drska, nestajao je čak i materinski instikt prema sinu. Imali smo sve preduslove za sretno i toplo porodično gnijezdo; uzeli se iz ljubavi, oboje situirani i zdravih pogleda na bračni život.

Bavili smo se privatnim biznisom i sjajno nam je išlo. On je imao molersko farbarsku radnju, a ja butik. Gotovo preko noći poslovi su nam stali. Njemu otkazivanja ugovorenih poslova u zadnji čas, pa reklamacije, inspekcije, tužbe, krađe. Kod mene u butiku totalno mrtvilo. Trajalo je to nekih šest mjeseci i sve je propalo. Radnice su uzimale garderobu da bi namirile svoje mjesečne plaće.

Zbog svega toga zapadala sam u teška psihička stanja. Plakala sam i sva se tresla, proklinjala život, sudbinu…. Imala sam osjećaj kao da me nešto dijeli napola, kao da je jedan dio mene umirao, nestajalo je ljubavi, topline…Moje mi je dijete počelo smetati. Bila sam mu gora od najokrutnije maćehe.
Uz sve to umro mi je otac, a djeda smo morali poslati u starački dom. Nedugo zatim ja sam završila u bolnici. Ispitivanja, antidepresivi i otpusnica sa urednim zdravstvenim biltenom. Međutim, moja je duša bila prazna, a živci poput fitilja. Planula bi za svaku sitnicu, mrzila svoj život, sve oko sebe… Polako sam ludila. Rezultat tog ludila je da sam ostavila muža i sina i otišla da konobarišem u jednoj birtiji.

Odlazila sam od njih dvojice, ali sam im se i vraćala. Nešto me tjeralo od njih kada smo bili zajedno, a kada bi se odvojila, onda me neka čudna sila tjerala njima. Sreća da se u srcu moga muža nije ugasila ljubav prema meni, imao je strpljenja i razumijevanja.

“Ti ženo ludiš. Ovo nije normalno. Moramo tražiti lijeka kod hodža – upozorio me je i priprijetio da će me vezanu voditi njima.
Bili smo u Visokom, pa onda u Zenici. Obojica su tvrdili da sam opsihirena, davali mi učene vode, učili Kur'anske dove nad glavom, ali ja sam i dalje bila napola luda. Na kraju sam zajedno sa majkom, bratom i mužem otišla kod Vidovite Rabije.

“Trebat će nam vremena i strpljenja, ali uspjet ćemo. Mogu ti pomoći, ali morat ćeš i ti poraditi na sebi. Sad si u takvoj fazi da možeš i vrijeme da pokvariš kada se naljutiš, i kada planeš. – govorila mi je Rabija.

Dobila sam hamajlije zaštitnice, učenu vodu i upute kako sve to da koristim. Posebno me je upozorila da obratima pažnju na nekorištene peškire. Na jednom se kriju uzroci mojih nevolja i tegoba.

I zaista, kada sam počela prebirati po garderoberu, naišla sam na peškire, u kojima sam dobila darove za sina od moje svekrve. Imala sam šta i da vidim. U jednom neki smotuljci sa dlakama i zemljom. Imala sam osjećaj da je sve to umotano u uložak od ciklusa.

“Spali to – kazala mi je u telefonskom razgovoru Rabija.

Iscjeliteljka Rabija nije mi željela objašnjavati kako je to prošlo mimo mojih ruku u ormarić, zašto je to urađeno, ali jeste mi pomogla. Jeste me vratila u normalan život. Ponovo sam prigrlila svoga muža i sina jedinca. Ponovo mi cvjetaju ruže.

Vidovita Rabija važi za jednu od najsposobnijih i najuspješnijih iscjeliteljki u regiji. Njen kontakt telon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal/MARKETING)

PROČITAJTE I OVO:

Beograđanka Vesna T. uz pomoć Vidovite Rabije oslobodila se crne magije: ISPORI DESNU NARAMENICU U KUMINOJ KOŠULJI; U NJOJ ĆEŠ NAĆI ZLO!

Vidoviti ljudi

Sejfudina L. je iz pakla spasio Vidoviti Ado: TE VEČERI, KADA JE UPAO U “VJEŠTIČIJE KOLO”, I NAŠ PAS JE POBJEGAO U ŠUMU

Published

on

Prava drama odvijala se prije nekoliko mjeseci u porodici zeničkih pastira Sejudina i Hajurina L. Njihova životna drama podsjeća na najstrašnije horor filmove
Kao u najstrašnijim filmovima zenički pastiri Sefudin i Sead L. preživjeli su i predeverali pravu dramu, koja je na kraju uspješno završena nakon tretmana kod dobojskog iscjelitelja Vidovitog Ade.

Oni imaju oko 300 ovaca. U potrazi za ispašom svake godine odlaze u Posavinu. Smjestili su se u mjestu Orbanica, gdje imaju svoju kolibicu. Uz njih je uvijek bio i tornjak Garo.

Kiša je tih dana padala bez prestanka. Oni su ranije krenuli na spavanje. Ali, negdje oko ponoći, Sejfudin je skočio iz kreveta, počeo mahati rukama i ponavljati:

“Bježi od mene, bježi nakazo…!

Jedva ga je smirio brat. Razbudio ga, donio mu čašu vode, čak se i šalio na njegov račun – kao kakvu je to vješticu sanjao.

“Danas se smijemo na račun toga. Međutim istina je, kada je Sejfudin histerično vriskao i galamio, naš pas Garo je počeo lajati i pobjegao je u šumu. Vratio se pred zoru – priča Sejfudinov brat Hajrudin.

Te večeri se u kolibici odvijala prava drama. Sejfudin je postao razdražljiv, tresao se, vikao, pljuvao po zidu, gađao čas u prozor, čas u vrata…. U jednom trenutku je krenuo za sjekiru da udari rođenog brata.

Na kraju su, uz pomoć mještana iz okolnih kuća, Sejfudina svezanog odveli do Doma zdravlja u Orašje, odakle je upućen na Neuropsihijtraiju u UKC Tuzla. Kako se ni tamo nije smirivao, premještan je u bolnicu za nervne bolesnike u Kreki.

“Petnaestak dana brat je ležao nepomičan, ukočenog pogleda kao da je bio u nekom polusnu. Kada bi prestali djelovati lijekovi za spavanje, počinjali su napadi i pozivi u pomoć. Stalno je govorio da ga napada nekakva ružna žena u bijelom – priča Hajrudin L.,koji će na nagovor svoje supruge zatražiti pomoć Vidovitog Ade.

Kontaktirali su ga telefonski. Ado im nije kazao ni malo lijepe vijesti.

“Vaš brat je naletio na “vještičije kolo”, a jedna vještica se za njega “zalijepila” – objašnjavao je Vidoviti Ado, te započeo tretmane duhovnog iscjeljivanja. U početku je “Kur+anskim” molitvama pokušavao koliko toliko smiriti Sjefurina, a pripremio je hamajliju i učenu vodu, koju su mu brat i snaha odnijeli u bolnicu.

“Iste večeri Sejfudin je, na iznenađenje liječnika, djelovao smirenije, utonuo je u duboki san, a ujutru je tražio da jede. Odbijao je propisanu terapiju. U početku nisu obraćali pažnju na hamajliju, hodžine zapise i moju priču. Nisu željeli da ga otpuste iz bolnice. Uradili su to tek treći dan nakon našeg insistiranja – kaže Hajrudin.

Nakon toga su se ponovo uputili kod Vidovitog Ade na završni tretman čišćenja posljedica Sejfurinovog nagaza. Kažu, bilo je to jako bolan tretman, ali uspješan.

“Naš pas Garo koji je bio jako vezamn za Sejfudina sve je bježao od njega. Tek kada smo se vratili od Vidovitog Ade skočio mu je u zagljaj, počeo ga ljubiti kao nekada. I po tome sam znao da se moj brat oslobopdio zla – kazuje Hajrudin.

“Naš narod ne zna da pas znatno prije osjeti nečiste sile. I koliko god to bilo čudno ili smiješno, reakcija njihovog psa je bila prirodna I kad je pobjkegao od njih, i kada je prigrlio ponovo Sejfudina – objanio nam je Vidoviti Ado.

Vidovitog Adu prozvali su kraljem vidovnjaka i iscjelitelja. Bavi se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gleda čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost. Kontakt telefon/viber je: 00387/ 61 486 402. (Naj portal/MARKETING)

Vidovitog Adu prozvali su kraljem vidovnjaka i iscjelitelja. Bavi se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gleda čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost. Kontakt telefon/viber je: 00387/ 61 486 402. (Naj portal/MARKETING)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending