Pratite nas

Poznati

Gori je od Dalile iz “Zadruge” U DESET GODINA OVO JE TREĆA SUPRUGA MIRZE ŠOLJANINA

Published

on

Pobjednik muzičkog takmičenja “Zvijezda možeš biti ti” 2011. Mirza Šoljanin doživio je vrtoglavi uspon, a onda kao da je “propao u zemlju”.

Ovaj tamnokosi ljepotan izuzetnih pjevačkih sposobnosti od samog pojavljivanja na takmičenju osvojio je publikusvojim šarmom. Nedugo nakon pobjede na svakom koraku čuli smo dobro poznate stihove njegovih hitova “Poljubi me” i “Ne mogu podnijeti to”, koji se i danas slušaju.

S hrvatskom divom Ninom Badrić snimio je duet “Duše su se srele”, nakon čega je njegova popularnost dodatno porasla.

No, Mirza kao da je odlučio da slava nije ono što želi. Svoj život, ali i glas, odlučio je držati daleko od javnosti. Povukao se s estrade, ali i s društvenih mreža, gdje njegovu fotografiju možemo vidjeti tek ponekad.

Pored muzičke karijere, nije tajna koliki je Mirza zavodnik. Tako je 2012. prvi put uplovio u bračne vode s Merimom Džeko, sestrom najpopularnijeg bh. nogometaša Edina Džeke.

Nakon što su se razišli, u javnost je procurila informacija da su imali “bračnu krizu” koju nisu mogli prebroditi. Oboje su krenuli dalje, a Mirza je tada ljubav pronašao pored lijepe Hane Terović, s kojom je dobio i prvo dijete – sina Isaka.

Ipak, ni ta romansa nije dugo trajala. Uz objašnjenje da im nije išlo, brak su okončali 2018. godine, a od tada pjevač sina viđa ponekad.

Da je Mirza odlučio iskoristiti treću sreću, dokazao je novom izabranicom s kojom se i vjenčao u tajnosti. S Bosankom Elidom Morić, koja živi u Švedskoj, Mirza je dobio drugo dijete, kćerkicu Saru. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending