Pratite nas

Naj recepti

Gurmansko jelo: PUNJENI ŠAMPINJONI (RECEPT)

Published

on

Jednostavno se prave, a ukusom oduševljavaju!Ovo je jelo za prave gurmane!

POTREBNI SASTOJCI: šampinjoni 400 gr., neoplanta široko kulen 150 g., kačkavalj 100 g, kečap 2 kašike, kisela pavlaka 2 kašike, sol (pola kašičice)

Šampinjone operate, odvojiti drške, pa ih poredajte u vatrostalnu posudu sa otvorima na gore. U svaku kapicu stavite po par kapi ulja, malo soli, suhog biljnog začina i bibera. Isjeckajte Neoplata Široko kulen i kačkavlj, dodajte kiselu pavlaku, kečap i sve izmiješatje. Napunite šampinjone. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Preukusno: PUNJENI KROMPIR ŠPINATOM (recept)

Naj recepti

Morate probati: PIKANTNA PUNJENA JAJA

Published

on

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste ljubitelj pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

POTREBNI SASTOJCI (Za 6 jaja): 6 jaja, 75 ml grčkog jogurta, 1 kašika senfa, pola kašičice dimljene mljevene paprika, prstohvat soli, prstohvat bibera, par kapi tabasko sosa

Jaja stavite u hladnu vodu, a kad voda proključa kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.

Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf, pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, so, biber i tabasko sos, pa sve još jednom izmiješajte.

Smjesom napunite poslastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napunite polovine bjelanaca i ukrasite po želji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Mekane kao duša: FANTASTIČNO PECIVO PUNJENO BLITVOM I BIJELIM LUKOM! (RECEPT)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending