Pratite nas

Poznati

Hanku ne dotiču priče da je umrla: VELIKI SELAM IZ MEDINE

Published

on

Kraljicu sevdaha Hanku Paldum, čini se, nisu previše potresIe lažne vijesti koje se posljednjih dana mogu pročitati na društvenim mrežama. Kada su je proglasili “mrtvom” po ko zna koji put, Hanka se zbog svojih fanova oglasila na FB profile kazavši da je živa, zdrava, sretna sa svojim milima i dragima.

– Tužno, i jadno… Šta reći na sve ovo. Voli vas vaša Hanka – glasi status kraljice sevdaha na Fejsbuku.

Potom se Hanka zaputila na sveto islamsko mjesto – Medinu, odakle je pozdravila sve svoje drage prijatelje, rodbinu i fanove.

– Veliki selam iz Medine, poslanikova a.s. džamije – napisala je ona.

Uz mnoštvo pozitivnih komentara, njoj posebno drag je onaj koji dolazi od njenih kolega. Tako joj je Željko Samardžić poslao srca, kao i njena draga Makedonka Kaliopi. (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending