Pratite nas

Poznati

Hari Mata Hari o trendu snimanja filmova o velikanima estrade: POSLIJE SILVANE I TOME, SVE OSTALO MI JE ODBOJNO

Published

on

Popularni Hari Varešanović, poznaiji kao Hari Mata Hari rijetko nastupa, ne što ga ne zovu, vć što bira dvorane i ambijent u kojem će pjevati. I gdje god dođe publika je oduševljena. Kaže da mu za sada više odgovaraju intimnije koncertne dvorane:

Kako je trenutno trend da se snimaju filmovi o velikim zvijezdama sa Balkana (nakon Tome i Silvane, zaredai su Džej, Aca Lukas, u igri je i Lepa Lukić, pa o Nazif Gljiva) ma pitanje da li bi volio da se o njegovom životu snimi film Hari je odgovorio:

„Iskreno nisam o tome razmišljao. Ja imam jednu prelijepu karijeru, ali sada svi prave filmove o svemu. Uredu film o Silvani i Tomi jer su jedinstveni umjetnici na ovim prosorima, a sve ostalo je manje vrijedno. Nekakvu odbojnost imam prema tome. Prvo, treba mi materijala kojeg nemam. Sve te zlatne ploče, slike, nagrade, ko zna gdje je to, u kojim podrumima. Prije svega treba se jedan dobar producent naći da to sve uzme u svoje ruke i onda bi to na nešto ličilo. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending