Pratite nas

Poznati

Humano srce Dragane Mirković: U TUZLI DAROVALA 10.000 KM ZA ASMIRA MULABDIĆA, SAMOHRANOG OCA DEVETORO DJECE

Published

on

Mnogo puta tokom svoje četiri decenije duge karijere Dragana Mirković pomjerala je granice, ali je neposredno na početku svoje velike turneje “Do posljednjeg daha” uradila nešto što niko prije nje nije – postavila je nove standarde i kada je humanost u pitanju. Naime, ona je objavila da će čitava turneja, osim u znaku hitova koji su obilježili njenu karijeru, biti i u znaku pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Prvi koak bio je u Tuzli, gdje je održala spektakularan koncert u dvorani „Mejdan“. Neposredno prije nego što će izaći na scenu u prepunoj dvorani Mejdan, Dragana je imala prilike da upozna porodicu iz Živinica kojoj je već tokom dana uplaćena pomoć u iznosu od deset hiljada maraka.

Podsjećamo, Asmir Mulabdić je iz Živinica. Otac je devetero djece i živi u teškim uslovima. Dva sina su mu prikovana za kolica, ima i kćerku sa posebnim potrebama, a Asmirova supruga je preminula prije dvije godine.

Mulabdić joj se srdačno zahvalio, a mališani su se radovali što su upoznali svoju omiljenu pjevačicu.

„Sreća se uvećava dijeljenjem, i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej, svuda gdje mogu, učinim ljude sretnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osjetila sam potrebu da pomognem koliko mogu – kazala je Dragana Mirković. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending