Pratite nas

Poznati

Iako je bh. pjevač odeslio za Švedsku: “KRIŠKA MJESECA” JE PRAVA ZENIČKA PRIČA

Published

on

Bosanskohercegovački pjevač s adresom u Švedskoj Kenan Tucić objavio je spot za novu pjesmu “Kriška mjeseca”.

Na neki način ovaj projekat je prava zenička priča. Naime, Tucić je rođen u Zenici, gdje je započeo pjevačku karijeru, pjesmu “Kriška mjeseca” potpisuje zenički muzičar i producent Dragan Pejić Peja, koji živi i radi u Njemačkoj, a reditelj videozapisa je Zeničanin Jasmin Pivić, koji je u dosadašnjoj karijeri ekranizirao pjesme brojnih poznatih pjevača iz BiH i regiona.

 

– Zeničani su se okupili na jednom mjestu i pokazali šta znaju i umiju. Spot smo također snimali u Zenici. U planu je da u rodnom gradu napravim i promociju – kaže Tucić.

Pored Kenana, u spotu se pojavljuje plesni par Milica Kandić i Svetislav Savanović. Fotograf na setu bio je Jasmin Hadžić.

Aranžman za pjesmu “Kriška mjeseca” je radio Boban Vasileski iz Skoplja. Snimana je u studiju SSL Production u Minhenu i za snimanje vokala bio je zadužen Dražen Archie Babić. Prateće vokale je pjevao Mirzad Pervanić Migos. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending