Pratite nas

Naj recepti

Idealan ljetni ručak: ZAPEČENA BORANIJA (Recept)

Published

on

Lagani obrok koji će vas savršeno zasititi tokom ljetnih vrućina

POTREBNI SASTOJCI: 400 g svježe boranije 40 ml ulja 1 manja glavica crnog luka, 2 čehne bijelog luka, 1 manja mrkva, 1 crvena paprika, 1 manji paradajz, 30 ml vode, slatka zacinska paprika, suhi začin, biber, so, 2 kašike brašna

Sastojci za preliv: 3 jajeta 60 ml mlijeka

Prodinstati povrće, dodati boraniju i začine. Zatim brašno i skivati. Presuti u pleh za pečenje, sačekati da se malo ohladi. Zatim staviti preliv. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. (Naj portal)

Ručak iz snova: PILEĆE ŠNICLE NA KROMPIRU (RECEPT)

Nastavi čitati

Naj recepti

Ukusno jelo: PAPRIKE SA KROMPIROM (Recept)

Published

on

Još uvijek ima svježih paprika. Da li su prave ili krive, nije bitno. Najvažnije je da su svježe i zdrave. Za pripremu ovog jela možete koristiti paprike bilo koje boje.

POTREBNI SASTOJCI: 5 srednjih paprika, 1 glavica crnog luka, 1 mrkva, 4 veća krompira, 3-4 kašike ulja, 1 kašičica morske soli, 2-3 prstohvata bibera

Crni luk, sitno isjeckan, pržiti na srednjoj tmperaturi dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dodati rendani krompir i mrkvu.

Dinstati na nižoj temperaturi dok krompir ne postane staklast. Začiniti.

Paprike isjeći na pola, očistiti i puniti smjesom od krompira. Redati ih u blago nauljen pleh. Po krompiru možete poređati komade paprika.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prilikom služenja, paprike možete dekorisati peršunovim listom ili rukolom.Možete im dodati malo pavlake ili sira. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending