Pratite nas

Naj recepti

Idealan ručak iz tepsije: TELETINA SA RIŽOM I POVRĆEM (Recept)

Published

on

Ako želite dobar i brz ručak, ovaj recept je idealan, a ko bi mu odolio.

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg teletine sa kostima (npr. teleća prsa),, 2 glavice crvenog luka, 2 paradajza, 2 paprike babure, 2 krompira. 2 mrkve, čaša od 2 dl riže, 600 ml vode, so, biber i vegeta, ulje

Meso izrezati na manje komade i posoliti. Paradajz, paprike i krompir izrezati na manje komade, luk na četvrtine, a mrkvu uzdužno na četiri dijela. Sve staviti u veću zdjelu, dodati rižu te začine. Dobro promiješati.

Nauljiti tepsiju pa istresti povrće sa rižom, zatim poredati meso i sve zaliti vodom. Peći 50 minuta na 220 °C. (Naj portal)

Naj recepti

Hrskav odozgo, a unutra mekan i pun fila: TIKVENJAK (Recept)

Published

on

Izuzetno ukusna poslastica, koju ćete poželjeti češće da imate na svojoj trpezi.

POTREBNI SASTOJCI: 500 gr gotove kore za pitu, 700 gr rendane bijele tikve, 400 gr šećera, 4 kesice vanillin šećera, 200 ml tople vode, 150 ml ulja, šećer u prahu (po ukusu)

Razdvojiti kore za rolate. Po 4 kore za jedan rolat. Pomiješati toplu vodu i ulje. Staviti prvu koru, pa premazati uljem i vodom. Inače, moguće je da ćete dobiti 4 rolata.

Preko staviti drugu koru. Posipati rendanom tikvom, posuti sa 4-5 kašike šećera i posipati malo vanil šećera (za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom.

Umotati rolat. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Rolate redati u pleh na pek papiru. Premazati rastvorom vode i ulja. Peći na 250 C oko 30 minuta. Rolate prohladiti. Po ukusu posipati prah šećera prije služenja. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending