Pratite nas

Zanimljivosti

Ima veze sa centimetrima, ali nije ono u gaćama: ZNATE LI KOJI JE NAJVEĆI MUŠKI KOMPLEKS?

Published

on

Dok žene lažu o svojoj težini, muškarci lažu o svojim centimetrima, ali ne o svojoj muškosti, već o svojoj visini. Istraživanja su pokazala da je takozvani Napoleonov kompleks jedan od najčešćih problema sa kojima se ekstremno niski muškarci bore tokom života.

Ovaj problem u velikoj mjeri utiče na njihovo samopouzdanje, koje je često na udaru od ranog djetinjstva. Niski muškarci u školi su vjerovatno bili česta meta viših i jačih učenika, a pokazuju rezultati psiholoških testova koji govore da visoki muškarci lakše pronalaze posao.

Za razliku od žena, koje problem rješavaju visokim potpeticama, muškarci rijetko pribjegavaju modnim dodacima. Ipak, godinama se šuška u Holivudu da neke slavne zvijezde nižeg rasta, poput Tom Kruza, koriste umetke za cipele kako bi dobili par centimetara visine.

Pored Kruza, postoji veliki broj uspješnih muškaraca kojima problem sa centimetrima nikada nije bio prepreka da opravdaju svoju reputaciju zavodnika, a među njima su: Deni DeVito (146 cm), Al Paćino (168 cm), Dastin Hofman (166 cm), Mark Entoni (168 cm), Ilajdža Vuds (168 cm), Danijel Redklif (165 cm) (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending