Pratite nas

Zanimljivosti

Ira, oprosti mi: ZALJUBLJENI MLADIĆ U PARK ISPRED NJENE ZGRADE POREDAO 77 TANJURIĆA SA KOMADIMA TORTE

Published

on

Neimenovani mladić iz Sankt Peterburga postao je tokom vikenda tema dana u tom gradu jer se ukazao ispod balkona voljene Ire uz 77 kriški torti na koje je, procjenjuju ruski mediji, potrošio oko 550 eura.

Poslagao je taj mladić tanjuriće po livadi i pomoću njih ispisao “Ira, oprosti”, ali je na kraju otišao tužan jer odgovor nije dočekao.

Štoviše, umjesto Ire se na balkonu pojavila njena majka koja ga je najprije upitala što se dere, a zatim mu poručila da Ira nije kod kuće i da nestane.

Ruski mediji do ovog trenutka nisu uspjeli saznati šta je skrivio, čime je to povrijedio Iru, a zasad je nepoznato i je li ga možda u međuvremenu kontaktirala nakon što su snimci njegove posjete postali viralni i dospjeli u gotovo sve tamošnje medije.

Što se torti tiče, njima su se počastile komšije jednom nakon što je otišao, a mi vam možemo reći još tek toliko da je osvojio mnoga srca korisnika društvenih mreža.

Glavnog junaka ove priče su uglavnom u komentarima opisali kao romantičnog dečka i zamolili Iru da mu pruži novu priliku.

U međuvremenu se pojavila i teorija da je sve u videu snimljeno u svrhu takozvanog viralnog marketinga, da je ljubavnu predstavu zapravo organizirala neka tamošnja slastičarnica, ali nema potvrde da je tako nešto istina. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending