Pratite nas

Info

Izgleda da je sukob maloljetnika u Jajcu na nacionalnoj osnovi: ANĐELINA LADAN JE UDARALA SAJRU OMEROVIĆ, KOJA JE POSTILA, A NJEN OTAC ŠUTNU JE SAJRINU MAMU

Published

on

Ako je suditi po društvenim mrežama, Jajce je na nogama nakon šokantnih snimaka na kojima je objavljeno kako jedna djevojčica udara i maltretira drugu, a veliki broj muških dječijih glasova navija.

Poznato je da je napadač Anđelina Ladan, a njena žrtva je Sajra, čiji otac nije zvanično objavio identitet, ali se oglasio u javnosti. On je napisao slijedeće:

“Kćerku jako boli glava, a i supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima odgovoriti, ovako ću napisati. Hvala vam, prijatelji, što zovete i pitate, nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi, ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumijevanju – oglasio se otac napadnute djevojčice, te nastavio:

“Nije nam odmah smjela reći šta se dešavalo, jer su joj zaprijetili ako kaže prije snimka, da će joj izbiti slezenu..

Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj kćerki držale noge, kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu kćerku nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.

“Mojoj djevojčici niko nije pomogao. Isto se desilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju kćerku zvao „Žutog“ koji ga je pretukao i povrijedio mu slezenu – napisala je majka Mirela Omerović.

Dodala je da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu kćerku koja je kući danima dolazila uplakana.

“Dijete je dolazilo kući pješke, nije smjelo autobusom. Razrednoj sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete – napisali su na sajtu svoje prijateljice.

Iste curice, naveli su, piju alkohol i nude njihovoj kćerki cigarete i u sok joj sipaju alkohol. Majka navodi da je kćerki branila da se druži s njima, a sada su te djevojčice njoj smjestile da ona to radi.

Otkriveno je da je Sajrina majka odlazila na vrata Anđelininim roditeljima, ali je navodno Anđelinin otac veoma drsko, čak i silom otjerao Sarinu majku.

Policija se još uvijek ne oglašava, a društvene mreže gore. Anđelini, njenom bratu, roditeljima i društvu se šalju veoma otrovne poruke. Nadati se da dječija kavga, bez obzira što ima i vjerski i naionalni prizvuk, neće proizvesti veće netrpeljivosti ili eskalirati u veće sukobe. U Jajcu je, inače, između Hrvata o Bošnjaka rovita situacija decenijama. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Mirela Omerović, majka pretučene djevojčice iz Jajca: SINU SU MI IZBILI SLEZENU, SAD MI UDARAJU KĆERKU, ANĐELIN OTAC ME UDARIO

Ne zna se šta je užasnije, navijači ili obračun djevojčica: MALOLJETNIČKO NASILJE U DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE U JAJCU

Info

Nemile scene u Tuzli: U CENTRU GRADA NASRNUO NOŽEM NA POZNANIKA

Published

on

U centru Tuzlei odvijala se prava drama. Muškarac u srednjim godinama, nag do pasa, s nožem u ruci prijetio je drugom muškarcu da će ga ubiti.

Sve se to događalo na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, među gomilom slučajnih prolaznika, koji su nijemo promatrali raspravu dvije suprostavljene grupe muškaraca, žena i djece.

Očito da je riječ o osobama koje se poznaju, to smo mogli čuti na mjestu događaja, ali nije poznato šta je uzrok njihove svađe i pokušaja fizičkog obračuna.

U nekoliko navrata incident je smiren, ali se kroz koji minut ponovo razbuktavao. Prepirka, prijetnja ubistvom, tučom i čime sve ne trajala je 20-ak minuta, sve do dolaska službenika policije koji su NN muškarcu naredili da im preda nož što je on i učinio, a potom je policijska patrola identificirale sve učesnike drame koja na sreću nije završila krvoprolićem u centru Tuzle. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending