Pratite nas

Poznati

Jana o kćerkinoj želji za punoljetstvo: ŠEMSA SAMO DOĐI, NE MORAŠ PJEVATI!

Published

on

Za Draganu Janu Todorović i 2024. godina započela je radno i paradno, pa tako već uveliko putuje iz grada u grad iz države u državu. Ovaj put s njom smo kratko razgovarali u njemačkom gradu Ludwigshafenu, kada je bila u društvu supruga Ivana, koji u posljednje vrijeme više voli da djeluje iz sjene.

Jana je što se tiče i diskografije odmah na početku ove 2024. godine osvježila svoj reportoar pa je snimila nekoliko covera.

– Ja sam prije svega htjela da izađem u susret svojim kolegama muzičarima jer su oni to željeli, a vjerujte kasnije se i meni sve to svidjelo. Prvo sam sa Patalom uradila nekoliko pjesama i to je kod publike jako dobro prošlo, a onda sam sa „Bucolići bendom““ uradila također nekoliko pjesama. To su obrade nekih mojih starijih pjesama poput “Prolaznice“, „Mostovi“, pa pjesma „Dođe mi da vrisnem“ koju sam svojevremeno snimila sa Sašom Matićem, nova obrada je sa Šefki Jahićem. Ono što me posebno radovalo kada sam snimila covere je, kada sam snimala pjesmu „7000 suza“ od legendarne Šemse Suljaković. Šemsa je jedna posebna žena. Jedna legenda narodne muzike, to je pjevačica koja ima najjače pjesme. Takva pjevačica se neće zadugo roditi ili pojaviti, a te njene pjesme neće niko moći da otpjeva kao ona ili približno njoj. Ja sam se trudila da ih otpjevam na neki samo meni svojstven način i nadam se da sam koliko toliko uspjela u tome.

Zbog čega baš „7000 hiljada suza“?

– Pjesma je zaista posebna, jako emotivna i za tu pjesmu još niko nije uradio ili snimio cover. Ja da mogu sve bih snimila Šemsine pjesme. Ja sam počinjala uz njene pjesme. Svoju karijeru sam započela sa njenim pjesmama. Sjećam se, bila je kafana u mom kraju Obiliću i prva pjesma koju sam uzela da pjevam bila je „Što me pitaš kako živim“. A, bilo je to tačno prije 37 godina.

Iza Vas je zaista dugogodišnji estradni staž, da li ste se umorili?

– Iskrena da budem malo se jesam umorila. Nisam se ustvari umorila od svog posla, nisam umorna od pjesme i pjevanja, ali ponekad jesam od putovanja, pomalo sam se umorila i od intervjua, evo sad sa tobom pričam u jedan sat poslije ponoći. Mediji, televizije sve me to već pomalo umara. Moraš da budeš koncentriran na svako pitanje, da ne kažem nešto pogrešno pa se onda to na sasvim drugi način prezentira u javnosti. Ja sam zaista neko ko voli da nastupa, pjeva, da se družim sa svojim prijateljima, saradnicima.

Vaša kćerka Kristina ove godine proslavit će svoj 18. rođendan, a velika želja joj je da se na rođendanu pojavi Šemsa Suljaković.

– Ona je i tu povukla gene na mene. Moja Kristina jednostavno obožava Šemsine pjesme. Ali, moram da kažem i da moj suprug voli i poštuje Šemsu. Proslava punoljetstva bit će u novembru, pa ćemo kontaktirati Šemsu ako bude voljna i željna da dođe. Samo da dođe, ne treba da pjeva, samo da bude tada tu sa nama. Bilo bi nam zaista velika čast i zadovoljstvo.

Bato Šišić (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending