Pratite nas

Vidoviti ljudi

Jedno se već ostvarilo: 4 NAJSTRAŠNIJA PROROČANSTVA STIVENA HOKINGA!

Published

on

Doktori su Stivenu Hokingu prognozirali kratak život, a on je živio 76 godina

Stiven Hoking je imao sretno djetinjstvo: roditelji medicinski radnici bili su povezani sa naučnim razvojem, intelektualnim igrama u oblasti tačnih nauka. Na fakultetu je imao dobro društvo: “U Oksford sam ušao lako, učio nehajno, ali uspješno, zanio se veslanjem i plesom.”

A onda je odjednom počeo da pada u nesvjest. Doktor je savjetovao: “Manje piva i plesa!”

Ali onda je morao da nosi štap, pa štaka, pa pregled sa strašnom dijagnozom: amiotrofična lateralna skleroza, rana i strašna smrt. Sve više neurona u mozgu je pogođeno, kontrola nad mišićima se gubi, oni prestaju da funkcionišu, uključujući i one koji regulišu disanje – čovjek je nepomičan i polako se guši.

Ali Stiven je nastavio da se bori. Jedan za drugim pojavljuju se njegovi članci iz fizike, astronomije, matematike. Invalidska kolica postaju borbeno mjesto, a on izjavljuje: “Život je vrijedan življenja!”

Svi mišići otkazuju – jednim aktivnim prstom desne ruke kontroliše stolicu i kompjuter – i objavljuje knjigu Kratka istorija vremena. I smije se: „Objavio sam više knjiga o Zemlji nego o Madoni!“

Poslije upale pluća diše kroz cjevčicu ubačenu u dušnik, pa ne može da govori, ali za njega je stvoren sintisajzer govora! Njegov prst je odbio da sarađuje, ali Stiven je naučio da kontroliše stolicu i kompjuter uz pomoć jedinog aktivnog mišića – obraza.

Živi aktivan život: piše članke i knjige, učestvuje na naučnim konferencijama, čak je posjetio kamp za bestežinsko stanje! Njegova interesovanja: Veliki prasak univerzuma, gravitacija, crne rupe.

Onda je tiho zaspao u 76. godini. I nije se probudio. Ali je ostavio predviđanje o četiri najtragičnija puta ljudskog razvoja: nuklearnom ratu, stvaranju genetski modifikovanih virusa, globalnom zagrijavanju, razvoju vještačke inteligencije koja odlučuje da je čovjek suvišan.

Istina, postoji i peto njegovo predviđanje: čovječanstvo će se opametiti i umjesto uništenja baviće se stvaranjem, uključujući odlazak u svemir na druge planete. Ali naučnik je ovaj put smatrao najnevjerovatnijim.

Najsjajnije fraze Stivena Hokinga:
Među svim misterijama Univerzuma, žena je najvažnija i nerješiva zagonetka.

Čovjek je jedino biće koje zna za svoju smrt, ali živi kao da je besmrtnost pred nama.

Najsloženiji sistem na ovom svijetu je čovjek.

Život bi bio totalno tragičan da nije tako smiješan.

U stvari, možete čak i izaći iz crne rupe – i to napolje, i, moguće, u neki drugi univerzum. Čak i ako vam se čini da ste upali u crnu rupu, ne očajavajte – vjerovatno imate izlaz … (Naj portal)

Nastavi čitati

Vidoviti ljudi

Nostradamusove prognoze za 2022. nisu dobre: ZBOG MUSLIMANA SVIJET ĆE TEŠKO IZBJEĆI SUKOB!

Published

on

Poročanstva francuskog astrologa, ljekara i proroka Nostradamusa vijekovima uzburkavaju ljude širom svijeta. Mnoga predviđanja su se već ostvarila, ali su ona šifrovana u stihovima, obuhvatajući period od 2.240 godina. Nešto se čovječanstvu već dogodilo, ali nešto se tek mora ostvariti.

Nostradamus je 21. vijek nazvao vremenom kardinalnih promjena, kada se mijenja uobičajeni način života, formira se novi poredak, urušavaće se uobičajeni obrasci. Kraj svijeta ne treba shvatati doslovno, već je to samo kraj starog vremena i početak novog perioda.

Prirodne katastrofe
U pesmama Nostradamusa postoje reference na prirodne katastrofe. Kaže da će ljudi morati da prepoznaju moć prirode i razmisle o svom lošem ponašanju prema ekologiji. U bliskoj budućnosti, prema prognozama proročišta, situacija će samo eskalirati. Zbog toga je, umjesto da se opustite, bolje pripremiti se za različita klimatska iznenađenja.

Svjetska epidemija virusa
Prema predviđanjima Nostradamusa, u 21. vijeku čovečanstvo će se suočiti sa novim smrtonosnim bolestima i epidemijama. Proročište je naglasilo da će pojava novih virusa biti rezultat pronalaska bakteriološkog oružja. Prorok takođe slavi pojavu opasnog novog virusa koji će se brzo proširiti širom planete. Izvor virusa, Nostradamus je imenovao jednom od istočnih zemalja.

Prognoza za 2022. godinu
Prognoza za 2022. godinu je razočaravajuća. On je predvidio izbijanje velikog vojnog sukoba u kojem su učestvovale mnoge zemlje. Prema predviđanjima Nostradamusa, 2022-2041 je posljednji period kada postoji vjerovatnoća globalnog oružanog sukoba u istoriji. Uzrok sukoba biće muslimani koji su preplavili Evropu. Ali sukob se može riješiti.

Postoji katren u kome proročište kaže da će poslije velikog oružanog sukoba pobijediti dvije države – Kina i Indija. Vjeruje se da od Kine treba očekivati udarac na zapad. A razlog rata leži u rivalstvu između Sjedinjenih Država i Kine.

Nostradamus je mnoga svoja predviđanja posvetio istoku, posebno Kini. Na primjer, rekao je da će Kina 2022. godine postati lider svjetske politike. Kineski imigranti biće ambiciozni novi lideri koji će biti na vlasti i kojima će se klanjati.

Nostradamus je rekao i šta čeka Rusiju. Prema njegovim rIJečima, ova godina će za Rusiju biti mirna u poređenju sa prethodnim, kada je u zemlji bilo vrIJeme nezadovoljstva i nemira. Ruska Federacija će zauzeti poziciju sudije u obračunu između Sjedinjenih Država i Kine. Ruski vladar će se naći pred sudbonosnim izborom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending