Pratite nas

Poznati

Kad je Dara Bubama bila Rada Adžić: POSLUŠAJTE KAKO “SKIDA” BRENU I NEDU UKRADEN!

Published

on

Pjevačica Dara Bubamara prvi nastup imala je sa 13 godina, a danas živi luksuznim životom i potpuno je drugačija. Na snimku se vidi da Dara čak ni tada nije imala tremu i da je već bilo jasno da će biti velika zvijezda.

Nastupila je uz pjesme Nede Ukraden i Lepe Brene. Mada Rada ni tada nije skidala osmjeh s lica, a na sceni je vrckala u zlatnom kompletiću – čak i u tim godinama već spremna za pravi scenski nastup.

Podsjetimo, Dara redovno na Instagram objavljuje detalje svog lagodnog života, pa tako uživa u luksuznim putovanjima, garderobi, automobilima I mlađim muškarcima.

Ona je, inače, bila luda za Brenom. Jedno vrijeme su njih dvije bila odlične prijateljice, ali je Brena vremenom “otkačila”, smatrajući je nepismenom i luckastom ženom. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Zašto ne govore Brena i Dara Bubamara: ŠTA ĆE MI GLUPAČA!

Poznati

Svađa zbog hita: “To nije sa, sa”: AMELA ZORICI PORUČILA DA DRUGI PUT SNIMI I NJENO PUŠTANJE VJETRA

Published

on

Bila je 1984. godina; na estradnoj sceni ondašnje Jugoslavije vladali su Miroslav, Šaban, Hanka, Mitar. Zorica, Marinko… a iz Sarajeva su pristizali dvojica Halida, Šerif Konjević, Duško Kuliš, Ferid Avdić, te Amela Zuković, koja je važila za najtalentovaniju mladu pjevačicu.

Bila su to vemena kada je krenula ekspanzija sarajevskog “Diskotona”, a hit mejker Ibro Mangafić je komponovao sve hit do hita za novu saajevsku pjevačku elitu. Tako je komponovao i pjesmu “To nije sa, sa” za Amelu Zuković, koju je izdao “Diskoton”.

I samo što je pjesma počela da Ameli otvara vrata uspjeha, snimila je Zorica Brunclik pod naslovom “Ovo je pesma o momku mom”. Preko noći je zasjenila mlađanu Amelu, a Mangafić je zadovoljno trljao ruke kao kompozitor, jer nije mala stvar da njegove pjesme snima velika zvijezda poput Brunclikove.

Tada mlada Amela nije krila ogorčenje Zoricinim postupkom. Kako je bila sarajevski mangup u suknjici, javno joj je u medijima poručila:

“Zorice, bolje sam otpjevala od tebe “To nije sa, sa”, ali ti si popularnija, pa je tvoja izvedba slušanija. Drugi put, snimi i moje puštanje vjetra. Ne vjerujem da ćeš i to znati otpjevati kako treba – poručila je Amela.
Ova poruka se godinama prepričavala po estradnim kuloarima kao jedan od Amelinih bisera i sarajevskih mangupluka, na koje Zorica nikada nije regovala. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending