Pratite nas

Zanimljivosti

Kad Kaštelanka poludi od ljubomore: 11 PUTA POTAPALA FITNES DVORANU JER JE NJEN MUŽ NON STOP „VISIO“ NA BALKONU I GLEDAO ŽENSKE

Published

on

Splitski Općinski sud donio je nepravosnažnu presudu kojom je 43-godišnju Kaštelanku osudio na osam mjeseci uslovno zbog oštećenja tuđe imovine. Sud ju je proglasio krivom kada je više puta koristila vodu iz gume spojene na hidrant kako bi zalila unutrašnjost fitness dvorane u vlasništvu druge žene.

Prema presudi, optužena je tokom jedanaest različitih prilika, krajem 2014. i početkom 2015. godine, namjerno natapala prostor za vježbanje, uzrokujući štetu od gotovo 1400 eura. Sukob između dviju žena proistekao je iz ljubomore, jer je suprug optužene s balkona svog stana imao pogled na žene koje vježbaju u susjednoj dvorani.

Uprkos odbrani optužene, koja je negirala krivicu i tvrdila da je ometala trening zbog buke muzike iz dvorane, svjedoci su iznijeli iskaze koji su potkrijepili optužbu. Osim toga, svjedoci su naveli da su vidjeli optuženu kako drži gumu i koristi je kako bi zalila unutrašnjost fitness centra.

Sud je odbacio tvrdnje optužene da su svjedoci iskazivali iz ljutnje, te je zaključio da su njihovi iskazi vjerodostojni i u skladu s prikupljenim dokazima. Optužena je osuđena na uslovnu kaznu zatvora od osam mjeseci, koju neće odslužiti ako u roku od tri godine ne počini novo djelo. Presuda nije konačna, te se može žaliti na istu. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending