Pratite nas

Info

KAD OVAKO RADE HRVATICAMA, KAKO LI BI PROŠLI BOSANCI I BOSANKE: Poslušajte kako “vlasnik plaže” kod Trogira tjera novinarku Tonku Alujević

Published

on

Nakon nacionalističkih ispada, u Hrvatskoj sun a red došli i domaći stanovnici. Ovdje skoro da nema dana, a da ne iskrsne neki eksces. Nadobudnost, sila, bezakonje… nadvladali su, hravtskom turizmu, prijeko potrebnu ljubaznost.

Nakon ovoga što vidite I čujete na snimku, sreća je pa akteri nisu bili iz BiH ili Srbije!!! Sve je snimila književnica I novinarka Tonka Alujević. Nemile scene su se događale na Drveniku Velom u blizini Trogira.

Ako je suditi po video snimku, riječ je o manjoj (reklo bi se “divljoj plaži”). Tonka i njena prijateljica su odlučile tu se smjestiti, ali su ih dočekale, prave bombe, atraktivne Čehinje, riječima da ne mogu boraviti na toj plaži. Telefonski su pozvale svoga gazdu, a ovaj traži od Hrvatica da smjesta napuste tu lokaciju.

“Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješke?”, upitao ih je putem mobitela navodni vlasnik plaže, a nakon što mu je Alujević zaprijetila da je novinarka i da će završiti u medijima, sasuo je salvu uvreda i psovki na nju.

“Ajde stavite me u medije, ajde stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku!”, kazao je.

Kupačice su incident snimile, a potom pozvale i policiju koja je gliserom stigla sa Šolte.

“Moja prijateljica i ja odlučile smo trajektom poć na Drvenik Veli. Ostavile smo auto na javnoj makadamskoj cesti, spustile se do mora i došle do kapelice Sv. Nikole di se nalazi smišna mala vala. Negdi oko 2 ure popodne po skalama, pretpostavljan bespravno sagrađenin, spustilo se na to žalo jato Čehinja. Jedna od njih, lajava i basetna udrila me mobitelon u glavu i rekla mi mrš, gubi se, ovo je privatna plaža. Mogla san je udavit na licu mista, ali san izabrala drugi način. Moja prijateljica Manja je izvadila mobitel i snimala. Čehinja je zvala gazdu kuće, navodnog Tomislava i onda mi je cilo vrime mobitel gurala u facu. Tomica je vika “gospođe, gospođe” isto ka da prodaje kumpire. Kad san ga pitala šta oće, reka je napuvano “a kak ste vi tu došle?” i iša mi objasnit kako se radi o privatnoj plaži i da tu nema ni pedlja pomorskog dobra”, ispričala je Alujević o incidentu.

Pritisak se, dodaje, nastavio vršiti na njih da napuste plažu.

“Prijavija je Manjin broj auta koji je šef u Policiji istraživa cili dan jer nije moga povezat o kojoj se grupi i lancu kriminalaca radi. Bacalo mu je malo na klan Ljube Zemunca, ali nije bilo svih elemenata. Nevjerovjatno ali istinito, uskoro sa Šolte pa priko Trogira dolazi veliki policijski gliser s četiri člana posade. Radi čega? Radi dvi žene koje točaju noge u moru”, priča Alujević.
Nakon što je stigla policija koja mu je saopćila da je dobio krivičnu prijavu, on se, nastavlja Alujević, branio da to nije istina.

“Nije znao da je moja prija sve dokumentirala. A još ima i novi mobitel. Ovo još nisam doživjela”, kazala je Alujević. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Splitske usijane glave: PRETUKLI MLADI PAR IZ SRBIJE, RUSE ZBOG DRESOVA

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending