Pratite nas

Poznati

Kad udruže glasove Jelena i Sale: DUET PJESMA “TI I JA” OSVAJA NA PRVO SLUŠANJE

Published

on

Izgleda da je publika morala čekati kraj 2021. godine pa da dočelaku hit, koji će pjevušiti i uz koji će uistinu uživati. Saša Matić je I do sada imao sjajnih dueta, ali ovaj sa Jelenom Rozgom je nadmašio sve.

Inače, ovo je deseti album u karijeri Saše Matića. Nazvao ga je “Dva života”, a 15. decembra ga je objavio na svom You tube kanalu. Ovim albumom Saša obilježava dvije decenije profesionalne karijere. Na ovom izdanju nalazi se trinaest novih pjesama i jedna stara koju je Saša objavio u prethodim mjesecima.

Saša iza sebe ima brojne duete sa kolegama iz muzičke branše, a sada je uslijedila saradnja sa čuvenom pjevačicom Jelenom Rozgom sa kojom je snimio duetsku pjesmu „Ti i ja“. Ali, tu nije kraj iznenađenjima! Premijerno na „Dva života“ nalazi se pjesma „Čujem da se ovih dana udaješ“ koju je Saša snimio za seriju „Ubice mog oca“, a publika će pretpremijerno moći da je čuje već danasio

Kako ništa nije želelo da prepusti slučaju Saša je za potrebe ovog projekta angažovao trenutno najbolje muzičke znalce, a pjesme su radili Jelena Trifunović, Bojan Vasić, Saša Nikolić, Milan Miletić, Miloš Roganović, Atelje Trag, Mlađan Dinkić, Angellina, Peđa Medenica, Sale Milošević, Željko Vasić i mnogi drugi.Jednu od posljednjih pjesama koja nosi naziv „Nebitno“ pred smrt napisala je Marina Tucaković, a melodiju je uradio Damir Handanović.

Saša je za skoro svaku numeru uradio spot.

“Veoma sam sretan i ponosan što poslije nekoliko godina rada na albumu mogu da izađem u javnost i pokažem šta je ono na čemu sam sa mojim dragim kolegama predano radio toliko dugo. U vremenu hiperprodukcije nije bilo lako napraviti album i pronaći nešto novo, ali mislim da smo mi u tome uspjeli. Imali smo brojne otežavajuće okolnosti koje su nam zadavale muke, ali smo se izborili lavovski. Ovaj dan je poseban za mene i sa nestrljenjem isčekujem da čujem komentare koja je vaša omiljena pjesma – izjavio je Matić ovim povodom.

Među brojnim prvim komentarima, ovaj se posebno izdvojio:

“Ljepotica i Zvijer. Dama i Gospodin. Ti i ja. Jos jedna pjesma koja spaja Nalkan na jedan lijep način” (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending