Pratite nas

Info

Kako je Dobojlija Anto varao Splićane: DO POLA OSAM U INVALIDSKIM KOLICIMA PROSIO, A ONDA TRK U AUTO!

Published

on

Splićani su mjesecima dijelili milost i sadaku 31-godišnjem invalid, koji je u invalidskim kolicima, molio za pomoć, a da nisu mogli ni zamisliti da je riječ o preverantu. Riječ je o 31-godišnjem Dobjliji Anto S.

On bi u centru Splita sjedio u invalidskim kolicima, ispružio bi liojevu ruku i molio za pomoć, a svakoga koga je darivao bi blagosiljao. Pri tome je bio veoma uredan, što je kod prolaznika u Splitu izazivalo poseban osjećaj samilosti.

Građani koji su mu dolazili u susret i prolazili pored njega nisu mnogo oklijevali pred osobom u invalidskim kolicima i davali su mu novac, a da nisu sumnjali ni u tužnu životnu sudbinu osobe kojoj pomažu.

Međutim, kada je zakucalo 19.30, Anto S. je poput munje ustao iz invalidskih kolica i ubrzanim koakom otišao do svog vozila, završavajući tako svoje prosjačko radno vrijeme.

Građani koji su se u tom trenutku našli na parkingu tržnog centra bili su u najmanju ruku zaprepašćeni, a jednog je zahvatio bijes i on je otišao do prevaranta da ga pita zašto vara.

Ubrzo je o “invalidu” obaviještena policija koja je prijavila Antu S. zbog kršenja člana 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tačnije jer je popustio pred prosjačenjem. Prekršajni sud je tada, na osnovu optužnice, kaznio Antu S. 189 kuna (25 eura) i naložio mu da plati 150 kuna (20 eura) sudskih troškova.

Anto S. je po pravilu ignorisao sudska ročišta. Svjedok je, s druge strane, detaljno opisao ono što je vidio.

– Na parkingu ispred Bauhausa primijetio sam nepoznatog muškarca deblje građe i starog oko 35 godina kako u invalidskim kolicima prosi. Iznenada je ustao i odšetao do parkiranog kombija gdje ga je čekao drugi čovjek. Dok je prosjak pakovao invalidska kolica u kombi prišao sam i pitao kako može da moli i da kaže da je invalid ako može normalno da hoda. Potom je sjeo u vozilo i krenuli su u bijeg, a ja sam svojim automobilom krenuo za njima i obavijestio policiju – prisjetio se u sudnici Splićanin.

Dodao je da su prevaranti u jednom trenutku pobjegli, a kada su shvatili da će biti izloženi, vozilo se zaustavilo i prosjak je pješke pobjegao. (Naj potal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending