Pratite nas

Poznati

Kako je Rada Manojlović ostala bez velikih hitova: “PITA” JE SAŠA DAO SEVERINI

Published

on

Pjevačica Rada Manojlović trebalo je da otpJeva velike hitove koji su na kraju završili kod Severine. Ona je otkrila da te pjesme nisu završile kod nje jer je tako odlučio tadašnji vlasnik i direktor Granda Saša Popović.

“Meni je dobrota u moja iskrenost donijela to da me publika voli. Ja sam se ponosila uvijek onim odakle sam potekla. Bitno je da te publika zavoli kao osobu, a s druge strane imate i one koji žele da iskoriste vašu dobrotu. Gdje je popularnost i novac, tu su i problemi. Nosim na leđima, mada i leđa me bole, ukočila sam se – kaže Rada.
“Nisam zlopamtilo, ali generalno pamtim. Ne može neko ko je loše govorio o tebi da mu pređeš preko svega. Prelazila sam, neki novinari su mu načinili štetu. Poslije nekoliko godina opet… Ko te jednom povrijedi, opet će – rekla je Rada i otkrila koje numere je trebalo da snimi sa Severininog albuma, kao i zbog čega nije došlo do toga..

“Ja sam jako htjela da snimim Bred Pit i cijeli album, ali tada je Saša Popović još plaćao i birao pjesme. Tada se on nije sporazumio sa Aspirincima i ja sam ostala bez pjesama ”Kamen oko vrata”, ”Ko me tjero”, ”Boing”… (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending