Pratite nas

Poznati

Kako je sve počelo: JAŠARA JE ŠABAN POKUPIO IZ SARAJEVA I DAO MU PJESMU “RUŽO MOJA, NAJMILIJI CVETE”

Published

on

Kao golobradi mladić Jašar Ahmedovski je zasjao na narodnjačkoj sceni osamdesetih godina prošlog vijeka. Bio je srednjoškolac u sarajevskoj medicinskoj školi, kada ga je čuo Šaban Šaulić. Jašar je redovno išao u školu, stanovao kod porodice Ade i Izeta Gegaja, a naveče je pjevao u kafanama.

“Kada me je Šaban čuo, rekao mi je: “Ti ne smiješ da ostaneš ovdje nijedan sekund, odmah da ideš za Beograd!”. Odmah me odveo u studio i snimio sam prvu ploču “Ružo moja, najmiliji cvete”, 1980. godine. Ploča je prošla odlično, bila je megahit. Poslije dva mjeseca sam bio na svim top-listama i ušao u top deset pjevača. Bio sam atrakcija, najmlađi pjevač u to vrijeme – sjeća se Jašar.

Nakon toga su uslijedili hitovi “Svako svome mora da se vraća”, “Jednoj ženi za sećanje dugo”, “Isplači se, biće ti lakše”, “Venčajte me sa njenom lepotom”, “Kad sveća dogori” “Tamo si ti”… Na početku karijere Šaban mu je komponovao dosta hitova, a onda se sam Jašar otisnuo u kompozitorske vode, pa je pravio pjesme za sebe, ali i za neke kolege o kolegice. (Naj portal)

Poznati

Kraljica umalo da ostane bez prsta: LEPU LUKIĆ UJELA KUCA!

Published

on

Kraljici narodne muzike Lepi Lukić presjela je večera u jednom beogradskom restoranu.

Uživala je u obroku sa prijateljima, a onda poželjela da pomazi njihovog slatkog prisća. Imala je najbolju namjeru. Ona zaista voli životinje, posebno mačke. Poznata je I kao osoba koja pomaže nepuštene ljubimce.

Ali, to ovom psiću izgleda ništa nije značilo. Kao da ga je Lepa nervirala, pa je odlučio da joj dadne do znanja da mu nije interesantna. Kraljica to, očito, nije na vrijeme shvatila. Oduševljena psićem, u naletu emocija pokušala da ispozira sa psom. Ona mu zepa, on neraspoložen, reži, a kamera snima.

A onda pseće “pusti me”. Ujeo je Lepu za prst. Kraljica je vrisnula, te brže bolje ostavila nervoznu životinju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending