Pratite nas

Poznati

Kako je Zahar zbario Gocu Lazarević: DOŠLA SAM DA ME PROBATE

Published

on

Muzičar Milutin Popović Zahar, kojeg mnogi zovu najvećim maherom jugoslovenske muzičke scene, u svojoj velikoj ispovijesti iznio je datelje o privatnom životu i karijeri, ali progovorio i o poznatim damama sa kojima je bio.

Podsjećamo “stvorio je” Lepu Brenu, komponovao “Jugoslaviju”, “Ivanova koriota”, “Čačak”, te mnoge hitove Gordane Lazarević, sa kojom je dugo bio u braku. Evo kako je to save krenulo sa njima:

“Jedne tople majske večeri imao sam probu u “Loli”, a Goca je došla na audiciju. Ovlaš sam je pogledao i rekao:

“Koji je tvoj problem, mala?”.

Bila je veoma mlada, mršava kao balerina, tek otvoren ružin pupoljak. Njen glas je bio cvrkutav, a držanje skrušeno.

“Došla sam da me probate”, rekla je, a cijeli orkestar je počeo da se smije. Onda je ona se ispravila:

“Da probate moj glas”, dodala je.

Nisam joj davao nikakvu šansu, odabrala je tešku vranjansku pjesmu. Kada je zapjevala, u sali su svi zaćutali. Bio je to rezak, pomalo visok glas neobične izražajnosti. Rekao sam:

“O-ho-ho, ti se ne šališ. Najzad nam je došla dama koja zna znanje!”, rekoh orkestru.”

Tako je počeo njen novi život, koji će, kako se kasnije ispostavilo, poremetiti moj sopstveni i odrediti mi dalju sudbinu. U to vrijeme svi moji drugovi su se oženili i imali djecu, a otac mi je govorio da je vrijeme da se i ja ženim. Imao sam dvije opcije, da se oženim koleginicom sa fakulteta, intelektualkom, vršnjakinjom ili ovom mladom pjevačicom koju i ne poznajem dobro. Odlučio sam se za prvu i dobili smo kćerku Ljiljanu. Ali, ubrzo smo se razveli, nije išlo. Počeo sam da se družim sa pjevačicom.”

“Slušaj, slušaj. Da odemo negde daleko, sami nas dvoje. Znam da se nećeš oženiti mnome, ali ipak bih voljela da odemo bez pjesme i svirke”, rekla je i otišli smo na Azurnu obalu. Krenuo sam na plažu jedno po podne i vidio moju malu pjevačicu kako sjedi na obali skupljenih koljena koje je obuhvatila rukama. Bila je tužna. Znao sam o čemu se radi. Mlada, lijepa i dobra pjevačica vuče se s jednim violinistom bez nade da će je uzeti za ženu. Ćutao sam, ali sam tada odlučio da se oženim njome.

Dugo smo bili u braku, deceniju i po. Dobili smo dvoje djece, Mariju i Miloša. Moja mlada supruga je bila dobra pjevačica, postala je popularna i prava zvijezda. Postala je sigurna u sebe, došla je ogromna lova, a mala gugutka iz neke šumadijske bestragije postala je ime popularnije od mog. Pomislila je da je vrijeme da Galateja napusti Pigmaliona. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending