Pratite nas

Poznati

Kako se Branka Sovrlić potukla s lopovima: UDARILI SU ME PIŠTOLJEM U GLAVU

Published

on

Iako nije bila nikada velika zvijezda Branka Sovrlić važi za jednu od najbogatijih estradnih zvijezda. Stekla je veliko bogatstvo sa svojim suprugom Sadikom Pajom paišćem, jednim od najuspješnijih menadžera u bivšoj Jugoslaviji.

Pjevačicina vila na Ilidži jedna je od najluksuznijih, puna je i umjetničkih djela, skupocjenog namještaja, nakita….S toga nije nikakvo čudo da je bila na meti lopova.

“Ne volim o tome da pričam. To je period kada je bilo mnogo pljačkaša, ma nema pjevača kome nisu obili stan. To se desilo i mojoj komšinici, koja je penzionerka i živi baš do mene. Ja sam se pobila sa lopovima, pa su me udarili. Reagovala sam srcem. Na sreću, uhvatili su ih. Nakon toga, moj muž je postavio kamere, nabavio posebna vrata… Dugo poslije toga kada bih ulazila u kuću, gledala bih da li mi je sve na mjestu. Teško je kada znate da vam je neko preturao po stvarima – kazuje Branka.

Ona je jednom prilikom otkrila da su je lopovi udarili pištoljem u glavu, te toga ne želi da se prisjeća.

“Doživjela sam horor, mada sam se na kraju sa jednim potukla. Pištoljem su me udarili i po glavi, bila sam sva u krvi, zamalo su mi izbrijali kosu, imala sam tri šava… Želim to da zaboravim i da se ne prisjećam. Ja sam opasna, pošto sam prvakinja u džudou, pa se nisam ni njih previše uplašila, iako su imali oružje. Ja sam neustrašiva – otkriva Sovrlićeva. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending