Pratite nas

Poznati

Kakva je to “Kamata” koju najavljuju Ivana Selakov i Amar Gile?

Published

on

“Ličilo nam je na sreću, Al’ se nije dalo, Ličilo na zauvijek, Ali to za malo …“riječi koje koje intrigiraju i najavljuju hit ove godine, a koji potpisuju Ivana Selakov i Amar Jašarspahić Gile, u svom novom, zajedničkom duetu.

Inače i za Ivanu i za Gileta kažu da su majstori za duete i da mnogobrojne kompozicije, su doživjele popularnost upravo zato što su jedno od njih dvoje učestvovalo u njenoj realizaciji.

Onda možete zamisliti kako su nas sve prijatno iznenadili prije gotovo četiri godine kada su njih dvoje snimili svoj prvi zajednički duet, pjesmu “Boli, boli“. Pjesmu koja je te 2020. bila sigurno jedan od najvećih hitova. Zanimljivo je i to da je pjesmu „Boli, boli“ napisao Husa Beat Street, momak koji ovih dana oduševljava u ulozi Džeja.

Zbog svega toga zainteresovala nas je najava novog dueta u kome glasove ponovo ukrštaju Ivana i Gile. Pjesma pod nazivom „Kamata“ očekuje se uskoro uz bogat i luksuzan video spot. Ne sumnjamo da je to još jedan hit koji potpisuju ovo dvoje fenomenalnih vokalnih solista, a dok se on ne pojavi imamo ovu malu crticu iz pjesme da pjevušimo …

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending