Pratite nas

Poznati

Kakva slatkoća: OVO JE RUMI, PREKRASNA UNUKA MUSTAFE NADAREVIĆA

Published

on

Kćerka legendarnog bh. glumca Mustafe Nadarevića i Snježane Nožinić, Nana Nadarević, se na društvenim mrežama pohvalila svojom preslatkom kćerkicom Rumi koju je rodila 2022. godine.

– Nisam religiozna, ali u ovu crvku bih se upisala – navela je u opisu fotografije. Pratitelji su joj uputili pohvale u komentarima.

“Koliko vam je prekrasno ovo biće”, “Kako je medena”, “Bože, što smo slatki”, “Ovo mi je naljepše dijete ikad”, neki su od njih.

Nana je nedavno objasnila zašto je odlučila kćerkici ime dati Rumi.

Rumi ime dijeli s velikim perzijskim pjesnikom i filozofom, a prije nekoliko godina smo u Japanu saznali kako to ime znači ‘ljepota i protok’. Iako značenje postoji, na kraju dana, nazvali smo je tako jer nam se svidjelo kako lijepo zvuči, čak i u našem podneblju – navela je Nana.

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending