Pratite nas

Sudbine

Kakvo ženu imam: LIJEPO JE ŠTO GOLA SREĐUJE KUĆU, ALI ZAŠTO BEZ KRPICA IZLAZI I BACA SMEĆE?

Published

on

Da i kućni poslovi mogu da izazovu velike probleme uvjerio se Englez koji hoće da propadne u zemlju od sramote nakon što je shvatio šta njegova djevojka radi svaki dan.

“Ja imam 31, a ona 28 godina. Uvijek je bila ekstrovertna i to me je i najviše privuklo kod nje. Upoznali smo se prije tri godine dok je radila kao egzotična plesačica u noćnom klubu – priča on i nastavlja:

Ona obožava da u donjem vešu ili skroz naga sređuje kuću, a sve to objašnjava riječima: “Previše mi je vruće dok usisavam ili čistim kupatilo”.

“Stvari su se pogoršale tokom karantina, i nova zanimacija joj je bila da gola rasprema kuhinju, a budući da su kuhinjski prozori okrenuti ka ulici, počela je zabava za komšiluk. Toliko me je bilo sramota zbog toga, a onda su stvari postale još gore.

“Bio sam šokiran kada sam otkrio da se svakog jutra ona našminka, obuče samo providni čipkani veš i tako “dotjerana” izađe da baci smeće. Hladan znoj me je oblio kada sam pomislio ko bi sve to mogao da vidi. Koliko je sutuacija bizarna najbolje pokazuje činjenica da me je prije neki dan zaustavio prvi komšija i pitao da li je sve u redu s mojom djevojkom – iskren je mladić.

“Mada sve to izgleda kao zabava za nju, ja shvatam da to predstavlja sve veći problem i plašim se da bi to moglo da nam upropasti vezu. Volim je, ali ne znam kako da je nagovorim da prestane sa ovakvim ponašanjem – priznaje Britanac.

Juče sam išao da kupim novine, i čuo sam prodavca koji sa još jednim muškarcem priča o “djevojci koja gola baca smeće”. Bilo je jasno na koga misli, i osjećao sam se osramoćeno i poniženo zbog nje – zaključio je on. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending