Pratite nas

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Četiri ljekovita čaja koja “ubijaju” ovu bakteriju (RECEPTI)

Published

on

Problem sa kandidom postao je sve učestaliji usljed slabljenja imuniteta i svjetske pandemije korona virusa Prvi znaci širenja kandide mogu se prepoznati već u usnoj duplji. Kandida u ustima podrazumijeva pečenje, bolove, naslage zbog velikog broja kandide. Može da se desi da klinička slika nije jasna i da naslage imaju pseudomembranozni oblik, odnosno jednu membranu koja je bjeličasta i iza koje se nalazi upala.

Nakon toga, kandida se dalje širi i hvata se za crevni zid. Ukoliko tada nije zaustavljen njen rast, dolazi do bušenja i stvaranja sićušnih rupica u crijevnom zidu. Donosimo vam četiri ljekovita čaja koja rješavaju problem sa upornom kandidom.

Čajna mješavina protiv kandide
Napravite čajnu mješavinu od 50 grama pelina, 50 grama orahovog lista, 100 grama bršljena i 100 grama žalfije, pa 3 kašike ove mješavine prelijte sa 500 mililitara ključale vode. Ostaviti sve da odstoji sat vremena, pa piti dva puta dnevno.

Čaj od maslačka
Čaj od korijena maslačka je sjajan probiotik i pomaže jetri da se oslobodi toksina koje kandida proizvodi. Čaj se koristi i za bolje varenje i smanjenje nadimanja. Čaj se priprema od kašike usitnjenog korijena maslačka koji se prelije sa 250 mililitara uvrele vode, a zatim ostavili 10 do 15 minuta da stoji poklopljeno. Konzumira se najmanje tri puta dnevno.

Čaj od đumbira
Preporučljivo je koristiti đumbir svakog dana, kao dodatak jelima. Pošto ima jaka antifungicidna svojstva možete praviti i čaj: isijecite komadić svježeg đumbira veličine 1 centimetar i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri. Procijedite i pijte toplo. Možete dodati malo soka od limuna. Ovaj čaj je preporučljiv i za druga zapaljenska stanja i možete ga piti redovno 1 do 2 šolje.

Čaj od koprive
Čaj od korpive se priprema tako što se kašičica suhih i usitnjenih listova koprive prelije šoljom ključale vode i ostavi 10 do 15 minuta poklopljeno dok se ne prohladi. Ovaj čaj vrši detoksikaciju organizma i zaslužan je za očuvanje nivoa bakra tokom infekcije. Konzumira se najmanje tri puta dnevno sve dok se kandida ne uništi. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

Pojavile su vam dlačice u ušima: SRCE JE U OPASNOSTI…

Published

on

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primijetite razne promjene na svojem tijelu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Korjeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.
Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar.

Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

On je proučavao oko 500 ob-dukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

Utvrđeno je da su nabori na na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne sm.rti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending