Pratite nas

Poznati

Karleuša podržala Selmu Bajrami: KOD SRBA JE LINČ OMILJENI HOBI

Published

on

Nakon što je kompletan region iznenadila vijest da je Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju, zbog kako su naveli veličanja “Velike Albanije”, uslijedio je neviđeni medijski linč nad ovom bosanskohercegovačkom pjevačicom. Mnogi novinari, ali i njene kolege, estradni umjetnici iz Srbije, nisu štedili riječi i uvrede na Selmin račun.

Međutim, postoji i ona strana Srbije, koja je realna i objektivna, a na toj strani se nalazi i pop diva Jelena Karleuša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Diva je oštro osudila napad na Selmu, te u nekoliko navrata istakla da je odluka Srbije da se ovoj pjevačici zabrani ulazak, neosnovana.

Karleuša, kao i uvijek oštra na jeziku, istakla je tada da Tea Tairović usred Beograda, pred Skupštinom, pjeva albansku muziku, a da se Selmi zabranjuje ulazak jer je pokazala orla.

U popodnevnoj emisiji “Divan show” na televiziji “Kurir” , urednika i voditelja Ivana Gajića, jedna od rubrika je ona u kojoj poznati postavljaju pitanja poznatim. Jelenu je pitala, ni manje ni više, nego Selma Bajrami. To je Jelenu pozitivno iznenadilo, te je i tom prilikom pružila podršku Selmi i istakla da je kod Srba omiljeni hobi linč.

Eldar Abaz (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Bajrami (@selmabajrami.star)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending