Pratite nas

Poznati

Kćerka hrvatske pjevačice žrtva vršnjačkog nasilja: SPREMNA SAM NA SVE DA JE ZAŠTITIM

Published

on

Hrvatska pjevačica Nika Antolos, članica ženske grupe Feminnem, na Instagramu je otkrila da njena kćerka trpi vršnjačko nasilje.

– Nešto se dogodi u roditelju kad je bullying (nasilničko ponašanje) nad tvojim djetetom u pitanju – piše Nika.

– Prvo se vodiš praštanjem, a onda se pretvoriš u zmaja. I kreneš učiti dijete istom. Vodila sam se uvijek onom: ‘Nikad prva’, ali braniti se moraš’. Sad sam dodala: ‘Čime i kako god odlučiš u tom trenu da je potrebno'” -dodaje Nika.

Piše pjevačica da svoje dijete nikada nije udarila, niti će ikada udariti.

– Ja sam mama koja se vodila razgovorom i uspjela sagraditi malo divnu djevojčicu, neisfrustriranu, nježnu, empatičnu, punu humora i radosti. Iako onaj temelj dobrote joj je usađen od samoga rođenja. I sad mi tu njenu čarobnu svjetlost neko gasi cipelama. Neće ići” – stoji u objavi.

I Nika je svojevremeno bila u toj poziciji.

– To su i meni napravili. Iako su mislili da me gaze, zapravo su me gradili. No kad ti je dijete od 10 godina čak četiri puta maltretirano od strane vršnjaka, pod izgovorom da to ne ide preko noći, vjerujte mi, mama je toliko luda trenutno da je spremna na sve da zaštiti svoje malo – dodala je pjevačica.

 

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending