Pratite nas

Poznati

Kladimo se da ne možete poznati Gocu Božinovsku: PRIJE 40 GODINA RASTURILA JE BRAK RADETU VUČKOVIĆU

Published

on

Ova fotografija je nastala 1982. godine. Teško da ćete na njoj prepoznati Gocu Božinovsku, koja grli velikog hit mejkera, pjevača i boema Radeta Vučkovića, koji je u to vrijeme žario i palio estradnom scenom. Živio je boemski

Goci je tada bilo nepunih 19 godina. Rade se u nju zaljubio, ona željna slave krenula za njim. NIje joj smetalo što je Vučković bio oženjen. Bukvalno je istjerala njegovu tadašnju suprugu Vesnu iz stana.

“Shvativši da sam našao novu sreću, Vesna je otišla. Napustila je stan, ali u njemu “ni kašiku nije ostavila”. Sada Goca i ja obilazimo prodavnice da opremimo naše ljubavno gnijezdo – pričao je tada Rade Vučković.

Vremenom nije uspio od Goce napraviti ni suprugu, ni veliku pjevačku zvijezdu.  Tek će u poznijim godinama života postati nešto popularnija. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending