Pratite nas

Info

Ko je nova gradonačelnica Graza (Austrija): U KABINETU DRŽI TITOVU I JOVANKINU SLIKU

Published

on

Dok na prosorima bivše Jugoslavije u novonastalim državama Josipa Broza Tita I njegovu Jovanku uglavnom kude, na zapadu samo što ne pjevaju “Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži”.

Paradokslano je, ali istinito – u ASustriji su birači za gradonačelnicu izabrali Elke Kahr, koja je komunista i srcem, i dušom, i tijelom. Ona je na posljednjim izborima pomela konkurenciju i postala nova gradonačelnica Graza. Poput komunista iz starih filmova, u uredu puši, na stolu drži sliku Tita i Jovanke i ozbiljno vjeruje u Marksove ideale. Čak dvije trećine svoje plate daje siromašnima, a dosad je pomogla 80 hiljada ljudi

Na plakatima je objavljen njen broj mobitela da je građani mogu nazvati. Samo zakažete sastanak i uđete u ured u kojoj sekretarica, ne prestaje dogovarati termine za sastanke s Elke Kahr – lično.

Smatra da je Jugoslavija bila najbliže njenom idealu.

“Ja ću ovih dana napuniti 60 godina i za Tita znam još od djetinjstva, nekoliko sam puta još kao dijete bila u Jugoslaviji. Za mene se ta država raspala na najtužniji mogući način. Jasno da nije bilo sve savršeno, ali Tito je bio okvir koji je sve to povezao, meni se čini da za vrijeme Jugoslavije nije bilo toliko bitno jesi Bosanac, Crnogorac, Hrvat, Slovenac, Srbin, postojao je okvir koji je povezao različite kulture, različite religije i to je napravio upravo Tito. Za mene je od svih bivših socijalističkih država u ovom dijelu Evrope, Jugoslavija bila najbliže tom mom idealu”, rekla je buduća gradonačelnica Graza, koja u svom kabinetu osim slike Tita i Jovanke ima i brošuru “Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a” u Jajcu.

U politiku je ušla sa 17 godina. Komunistička partija Austrije tada je imala 1,6 posto podrške, danas Elke ima 59, a njena stranka je s gotovo 30 posto glasova potpuno pomela konkurenciju. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending