Pratite nas

Zanimljivosti

„KO JE ZA BOCKU“: Pogledajte Katarinu, koja se snimala polugola u niškom Domu zdravlja

Published

on

Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić najavila je danas da će ta zdravstvena ustanova preduzeti zakonski predviđene mjere protiv pacijentice Katarine Đ. zbog provokativnih i uvrjedljivih fotografija i video zapisa koja je napravila u vrijeme pauze u jednoj od intervencija službe opšte medicine, kao i u kartoteci zdravstvene ambulane “Donja Vrežina”.

Nešić je kazala da se pacijentica javila jednoj od intervencija opšte medicine jer je imala nalog za injekcije.

“S obzirom da ovakvim ponašanjem nanosi veliku štetu ugledu Doma zdravlja Niš, kao zdravstvenoj ustanovi sa renomeom i ugledom, i da je bez pitanja slikala provokativne i uvrjedljive fotografije i snimala video zapis koji je ponižavajući za našu struku, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene mjere u okviru zakona”, navela je Nešić u objavi na Facebooku i podijelila fotografije i video snimke koje je napravila Katarina Đ.

Na jednom od snimaka koje je pacijentica napravila vidi se kako, vrlo oskudno odjevena, sjedi za stolom na mjestu koje je namijenjeno medicinskim sestrama i namješta dugu kosu, a na drugom snimku se vidi kako sa pulta na kome se nalaze špricevi i igle, jednom rukom drži šrpic, a drugom otvara iglu.

Na tom video snimku napisala je “Ko je za bocku”.

Katarina Đ. objavila je i fotogafiju na kojoj se vidi kako drži šoljicu kafe u prostoriji gdje se nalaze zdravstveni kartoni pacijenata. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending