Pratite nas

Zanimljivosti

Koje je vaše omiljeno piće: LJUBITELJI PIVA I VINA SU ZADOVOLJNIJI SVOJIM ŽIVOTOM

Published

on

Ljudi koji vole da piju kod kuće su pesimističniji i generalno tužniji od onih koji piju alkohol u kafiću. Oni su, pak, ekstrovertni, vole da se druže i vedriji su, zaključio je tim naučnika iz Australije.

Takođe su otkrili da postoji veza između ličnosti pojedinca i njegovog omiljenog alkoholnog pića, kao i mjesta gdje ga konzumira.

Istraživanje je vodio Piter K. Džonason, a u njemu je učestvovalo 1.232 Australijanca. Polovina su bile žene, polovina muškarci, prosječne starosti od 45 do 79 godina.

Istraživači su ih pitali gdje najčešće konzumiraju alkohol i koju vrstu preferiraju. Dobili su i pismeni test na kojem je trebalo da saznaju čime se bave, da li su zadovoljni svojim životom, da li vjeruju drugima i slično.

Rezultati ovog istraživanja otkrili su da su ljubitelji piva i vina zadovoljni svojim životom i otporniji na probleme.

Vino vole oni koji su pristupačni i savjesni, a pivo oni koji su jednostavni, otvoreni i opušteni. Rezultati su pokazali i da su oni koji vole sajdere i žestoka pića najneurotičniji. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending