Pratite nas

Astrologija

Koje ste mitsko stvorenje prema horoskopskom znaku: DJEVICA JE SFINGA, ŠKORPIJA VELIKO STOPALO, RIBE SIRENE

Published

on

Možda ste se u djetinjstvu igrali raznih igara i pretvarali se da ste sirena ili možda sfinga, a sve to zbog čitanja razne literature koja ima veze sa mitologijom. U nastavku pročitajte koje mitološko biće odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan je Zmaj
Kao prvi horoskopski znak, Ovan čini suštinskog zmaja. Oni su moćna bića sa temperamentom koji ne treba izazivati. Ali, kako legenda svjedoči, oni će učiniti sve da zaštite sve, bilo da je u pitanju dom, osoba ili kućni ljubimac, a Ovnovi su prvi u redu da brane najmilije. Pobrinite se da ostanete daleko od dometa njihovih vatrenih eksplozija.

Bik je Minotaur
Bik dijeli mnogo toga zajedničkog sa Minotaurom. Pored toga što su bikovi, Bikovi su tragači za zadovoljstvom – nešto sa čime Minotaur može da suosjeća. Klasični Minotaur bio je zaključan u svom labirintu, pa je zbog toga postao prilično posesivan prema svom prostoru, slično kao što su Bikovi prema stvarima koje vole.

Blizanci su Himera
Blizanci su dobro poznati po tome što imaju snažne lične impulse koji mogu da se prevrnu za tren i to ih čini savršenim himerama. Himere su stvorenja koja imaju glavu lava, tijelo koze i rep zmije. Poput nje, Blizanci koriste ovu višestruku ličnost u svoju korist. Mogu da se uvuku u bilo koju situaciju ali i da se izvuku iz nje.

Rak je Selkie
Rakovi su emocionalno osjetljivi i duboko osjećaju stvari. Često se bore da pronađu pravu ljubav, slično kao što to rade Selkiji. Selkie potiču iz škotske mitologije i bića su koja mijenjaju oblik: mogu biti čovjek ili foka. Ako neko pokupi oljuštenu kožu, zauvijek će biti zaključani zajedno. Ali, ovo može dovesti do toga da sekiji budu vezani u lošim vezama, slično kao što se Rakovi nađu u komplikovanim zapletima.

Lav je Mantikora
Lavovi su ponosni, samopouzdani i spretni da se snađu u svakoj teškoj situaciji. Sve ovo im je zajedničko sa Mantikorima. Mantikore imaju tijelo lava, glavu čovjeka i rep sličan škorpionu. Naravno, Lavovi ne mogu biti mitska stvorenja ali zasigurno imaju njihovu energiju.

Djevica je Sfinga
Sfinge su poput Djevica po tome koliko su obrazovane. Naoružane su zagonetkom za zagonetkom na koju možete odgovoriti, da se ne suočite sa njihovim opakim zubima. Recite Djevici da niste završili svoj dio grupnog projekta i vidjet ćete u šta će se pretvoriti.

Vaga je Silf
Kao mitsko stvorenje, Vaga bi morala da bude nešto što je dobro izbalansirano i društveno. Ne tražite dalje – one su Silfe. Ova humanoidna stvorenja se dobro slažu sa ljudima i imaju dubok senzibilitet za balansiranje prirodnog svijeta. Međutim, nisu tako jaka ili moćna kao neka druga mitska bića, slično tome kako su Vage postojanije i manje sklone ispadima.

Škorpija je Veliko stopalo
Sa Škorpijama zaista znate samo ono što oni žele da znate, a to je što je manje moguće. Prirodno povučeni, oni su poput Velikih stopala u horoskopu. O Velikom stopalu se ne zna mnogo, ali se sumnja da on živi najbolji život i izbjegava ljudske drame, što Škorpije pokušavaju da rade svaki dan.

Strijelac je Jednorog
Ova društvena bića lutaju zemljama do mile volje, istražujući svaki kutak i pukotinu, baš kao i znak Strijelca. Jednorozi su takođe duboko intuitivni, odmah razumiju ljude i njihove namjere, a Strijelci imaju istu vještinu.

Jarac je Vilenjak
Vilenjaci su još jedno mitsko stvorenje koje je dobilo tretman pop kulture u posljednjih nekoliko decenija. Međutim, u srcu, ova stvorenja imaju duboku vezu sa fizičkim svijetom i inteligenciju koja je prikupljena godina. Jarčevi vole da uče nove stvari i istražuju oblasti u kojima mogu da prošire znanje.

Vodolija je Piksi
Svi vole da imaju Vodoliju u okruženju jer su inovativni, radoznali, kreativni i nepredvidivi. U mitskom carstvu, ovo savršeno odgovara Piksi. Srodni vilama, ova duhovita mala magična stvorenja lete naprijed-nazad i prilično su djetinjasti u ponašanju, a djetinja mašta Vodolija ih ponekad može dovesti na isti nestašni put.

Ribe su Sirene
Ribe su osjetljive, ali prilagodljive, slično kao Sirene iz mitskog svijeta. Sirene su prelijepa, osjetljiva stvorenja koja imaju tendenciju da budu ponesena u orbite drugih ljudi. U mitologiji postoji nekoliko priča o sirenama koje spašavaju žrtve od davljenja, a Ribe će isto tako koristiti saosjećanje da vas izvuku iz stresa u kom se davite. (Naj portal)

Astrologija

Dnevni horoskop za 28. septembar 2023: BIK ZABRINUT, LAVA MUČE PROBLEMI IZ PROŠLOSTI, RIBAMA LJUBAVNA KRIZA

Published

on

Pročitajte astro prognozu za četvrtak, 28. septembar 2023. godine:

OVAN
POSAO: Očekuje vas generalno povoljan dan. Jedino ako sarađujete sa inostranstvom postoje manje kočnice.
LJUBAV: Želite da definišete pravila vaše veze i da pokažete voljenoj osobi da postoje neke stvari koje nećete tolerisati.
ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa želucem.

BIK
POSAO: Moguće je da ste malo zabrinuti za svoje polje finansija i da vam se čini da neke stvari ne idu u najboljem smjeru.
LJUBAV: Ukoliko imate probleme sa ljubomorom, sada je vrijeme da voljenoj osobi to otvoreno pokažete.
ZDRAVLJE: Mogući problemi sa debelim crijevom.

BLIZANCI
POSAO: Iako ste spremni da se maksimalno posvetite poslu postoje neke okolnosti koje vam koče napredak.
LJUBAV: Očekuje vas teži dan za komunikaciju sa voljenom osobom. Moguće je da se jednostavo ne razumijete najbolje.
ZDRAVLJE: Povedite računa o hormonima.

RAK
POSAO: Očekuje vas nešto teži dan na poslovnom planu. Moguće je da imate i neke lične nedoumice na ovom polju.
LJUBAV: Nećete imati veće promjene kada je u pitanju emotivno polje. Ako ste u vezi imate osjećaj da vas partner pritiska.
ZDRAVLJE: Podložni ste većim problemima.

LAV
POSAO: Imate manjak energije pa vam je veoma teško da se ozbiljno posvetite poslovnim obavezama koje vas očekuju.
LJUBAV: Spremni ste za nova dešavanja ali osoba iz prošlosti jednostavno ne želi da vas ostavi na miru.
ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa vidom.

DJEVICA
POSAO: Trudite se da ostanete skoncetrisani na polje posla, ali vam neki porodični problemi skreću pažnju.
LJUBAV: Ukoliko ste u braku pred vama je veoma težak i komplikovan dan. Slobodne Djevice neće danas ući u novu vezu.
ZDRAVLJE: Grudni koš vam je osjetljiv.

VAGA
POSAO: Kao da nove poslovne prilike ne vidite na pravi način. Može se desiti da propustite neku dobru šansu.
LJUBAV: Komunikacija sa voljenom osobom je ispunjena nekom gorčinom. Zamjerate joj mnoge greške iz prošlosti.
ZDRAVLJE: Problemi sa disajnim putevima.

ŠKORPIJA
POSAO: Nemojte da očekujete poboljšanje finansija jer vam danas ono neće doći. Pred vama je malo teži dan.
LJUBAV: Imate utisak da ćete mnogo rizikovati ako izađete iz veze u kojoj ste nezadovoljni. Kočnice su samo u vašoj glavi.
ZDRAVLJE: Sklonost ka depresiji.

STRIJELAC
POSAO: Ukoliko napravite neku grešku na poslovnom planu, možete biti sankcionisani više nego što očekujete.
LJUBAV: Nije vam lako da pređete preko ponosa, a to je jedini put do pomirenja sa voljenom osobom trenutno.
ZDRAVLJE: Očekuju vas problemi sa migrenom.

JARAC
POSAO: Imate utisak da ne možete ništa da promijenite iako zapravo nije tako. Samo imate pogrešnu sliku o nekim dešavanjima.
LJUBAV: Puni ste strahova i ograničenja i teško vam je da se oslobodite kako biste prišli osobi koja vam se dopada.
ZDRAVLJE: Nizak pritisak.

VODOLIJA
POSAO: Moguće je da ne možete da ispoljite svoju kreativnost na pravi način jer ste na radnom mjestu koje vas ograničava.
LJUBAV: Djeluje vam da vas voljena osoba ne gleda istim očima kao pre i da se dosta toga promjenilo.
ZDRAVLJE: Problemi sa zglobovima na nogama.

RIBE
POSAO: Nije povoljan dan za poslovno napredovanje. Možete da očekujete veće kočnice na ovom polju.
LJUBAV: Ne prija vam distanca koja vlada između vas i voljene osobe, pa ćete uraditi sve što možete kako bi krizu prebrodili.
ZDRAVLJE: Problemi vezani za kičmu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending