Pratite nas

Zanimljivosti

Kojoj li je spao dok se kupala u Jadranu: TRAŽI SE VLASNICA OVOG SKUPOCJENOG PRSTENA

Published

on

Podvodni istraživač, 50 – godišnji Velimir Vrzić iz Rijeke već gotovo četiri decenije istražuje Jadransko more. On roni svih 12 mjeseci u godini i pritom izranja avionske bombe i mine te pronalazi olupine davno potonulih brodova.

Ronjenje je za Velimira jedna od onih ljubavi s kojima se upoznaš mlad i uz koje ostariš. Podvodni istraživač Velimir Vrzić već gotovo četiri decenije istražuje Jadransko more. I dok rekreativci i turisti pauziraju zimi, Vrzić roni svih 12 mjeseci u godini i pritom izranja avionske bombe i mine te pronalazi olupine davno potonulih brodova.

Ronjenje je za Velimira jedna od onih ljubavi s kojima se upoznaš mlad i uz koje ostariš. Cijeli svoj život posvetio je istraživanju Jadrana i historije hrvatske obale. Pri tome gotovo svakodnevno objavljuje zanimljive snimke i situacije u kojima se zadesi pod morem.

Jedna od tih je i pronalazak prelijepog ženskog prstena na dnu mora, u mjestu Brestovo u Istri . Lokacija – trajektno pristanište koje spaja Istru sa Cresom. To tokom ljetne sezone turisti čekaju polazak broad, a neki se i okupaju na predivnoj kristalno čistoj plaži pored pristaništa

Velimir prepostavlja da je neka dama odlučila na brzinu da se okupa, pa u žurbi nije skinula nakit. Roneći morskim dubinama, pronašao ga je, a onda sve objavio na svom Facebok profilu.Očito je da se radio o jakovrijednom prstenu.

“Na prstenu sa unutrašnje strane nešto piše. Vlasnica će znati što”, napisao je između ostalog u opisu videa Vrzić, te zamolio sve svoje prijatelje da pokušaju da dođu do stvarne vlasnice nakita.

“Prsten još čeka svoju vlasnicu – poručio je Vrzić. (Naj portal)

 

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending