Pratite nas

Poznati

Komšije je ne vole, a ni ona njih: NEDA UKRADEN SE SELI IZ LUKSUZNOG STANA

Published

on

Neda Ukraden je van sebe zbog svega što prolazi sa komšijama, a morala je da reaguje i policija. Navodno, planira da se iseli iz luksuznog stana koji je prije nekoliko godina pazarila u elitnom naselju Beograd na vodi, i to zbog problema koji joj stvaraju komšije.

„Neda je više puta zvala policiju zbog komšija. Cijeli sprat ima problem s njima jer su u pitanju mladi ljudi koji su se prije pola godine doselili i ne poštuju kućni red. Stalno je buka, prave se žurke i ljudima kojima je zbog posla potreban mir ne mogu da se odmore ni danju ni noću. Inače su zidovi dobro izolovani i niko do sada nije imao problem, ali kako ta ekipa žurke pravi na terasi, sve se čuje mnogo više i za sada ne postoji rješenje. Nadležni su opominjali i pisali kazne, ali ne postoje dokazi da se nešto dalje sankcioniše jer oni kazne uredno plate, a kad policija dođe, prave se fini – priča izvor blizak pjevačici i dalje otkriva da su u pitanju najvjerovatnije Rusi koji tu iznajmljuju stan.

Priča se da su to ruski državljani. Oni taj stan iznajmljuju, a prije njih je tu živjela porodica, bračni par s dvoje djece i niko nije imao nikakvih problema – završava sagovornik.

Inače, pjevačica se već jednom javno žalila da ima komšije koji ne znaju za red, pa je u jeku epidemije koronavirusa pričala da joj komšiluk nije baš prijateljski nastrojen.

„Uopšte nemam dobre komšije, mogla bih da umrem šest puta, niko ne bi primijetio u okruženju. Nema starih komšija koji su iole znali za red. Jedna se tu komšinica bunila što su majstori pravili buku kad sam morala da izvedem neke radove. Stavljali smo pločice, po danu, ne, naravno, noću, a koliko znam, po danu smiju da se obavljaju radovi jer se tada nikome ne remeti san. Takav je kućni red. Tako da, i ranije sam imala problema, ali sam navikla da živim s takvim komšijama. Ovo je izgleda jedan netolerantan svijet – objasnila je Ukradenova.

Nažalost, ovo nisu jedini Nedini problemi ovih dana. Pored komšija u Beogradu, navalili su joj se i poreznici iz Hrvatske i to zbog duga od oko 13.680 eura. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending