Pratite nas

Sudbine

Konobar davao trudnici bezalkoholne koktele iako je tražila alkoholne: JESAM LI ISPAO ŠU*AK?

Published

on

Na Redditu postoji tema pod nazivom ‘Am I The Asshole?’ (Jesam li š*pak?), mjesto na kojem možete saznati jeste li pogriješili tokom neke situacije koja vas muči. Ukratko, korisnici opisuju šta im se dogodilo, a drugi Redditovci im pišu jesu li se dobro ponijeli ili nisu.

Nedavno je jedan konobar opisao jedan škakljivi incident, zbog čega se u komentarima sada svađaju na hiljade ljudi. Sve je počelo kada je grupa od četiri žene u kasnim 20-ima došla u restoran.

“Bile su predivne gošće. Naručile su četiri naša poznata koktela za početak i pogledale su jelovnik za predjela”, napisao je korisnik Reddita.

No, sve je otišlo “dođavola” kada je načuo jednu od žena koja je rekla da je “u 14. Nedjelji”. Konobar je nastavio prisluškivati i tvrdi kako je bilo poprilično jasno da je žena trudna. Kad je društvo naručilo još jednu rundu koktela, potajno je uzeo stvari u svoje ruke.

“Otišao sam do šankera i rekao mu da smiješa jedan bezalkoholni koktel. Bio je zbunjen, ali s obzirom da mi je prijatelj, rekao sam mu da mi vjeruje”, napisao je.
Kako su naručivale još koktela, konobar je i dalje jednoj gošći davao bezalkoholne.

“Nije shvatila šta sam napravio pa sam mislio da sam se izvukao”, otkrio je korisnik Reddita.

Ipak, kad je došlo vrijeme za podmirivanje računa uspaničio se jer je šanker označio svaki bezalkoholni koktel na računu. ‘Trudnica’ je to uočila i prozvala konobara, nakon čega je uslijedila žustra svađa. Uključio se i šef restorana, a konobar je suspendovan na nekoliko dana.

“Šefica mi je rekla da bih mogao uvući restoran u nevolju zbog diskriminacije, a nakon što sam proučio zakone svoje savezne države, vidim da je u pravu”, zaključio je i upitao ostale korisnike Reddita – jesam li se ponio kao š*pak?

Na njegovo iznenađenje, većina komentatora mu je odgovorila potvrdno.

“Ako ti nije bilo ugodno dok si je posluživao, trebao si reći šefici, a ne sam donijeti odluku”, poručila mu je jedna korisnica.

Drugi su mu ukazali na to da zapravo nije sa sigurnošću znao da je žena trudna.

“Možda je govorila o nekome drugome, prošloj trudnoći ili o planovima za pobačaj. To nije bila tvoja odluka”, smatra jedan Redditovac.

Čak i da je žena bila trudna, mnogi komentatori misle da se jedan neznanac ne bi trebao petljati.

“Ti ne odlučuješ što druga punoljetna osoba odlučuje da konzumira. Drži se svoga posla”, poručili su mu.

Neki su ukazali na to da je konobar htio opelješiti ženu jer su bezalkoholni kokteli jeftiniji od alkoholnih, ali nije očekivao da će se istina pokazati na računu.

Bilo je i onih koji su stali u odbranu konobara.

“Konobari mogu odbiti poslužiti gosta ako je prepijan, zašto onda ne mogu napraviti ovo?”, “Pomislila bih da bi joj prijateljice nešto rekle”, “Moralno si učinio ispravnu stvar. Iako si s poslovne strane puno rizikovao, opet mislim da si u pravu. I meni bi bilo teško poslužiti alkohol trudnoj ženi”, “Ja sam žena i mislim da si dobro postupio. Zalažem se za pravo na izbor, ali protiv sam ispijanja alkohola u trudnoći”, pisali su mu korisnici Reddita. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Božo je svojoj supruzi oprostio dvije nevjere, a zbog treće je pao u nesvjest: MORALA SAM TI OBEZBIJEDITI 73 GLASA U GOLF KLUBU

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending