Pratite nas

Zanimljivosti

Konobarske tajne: DRSKOM GOSTU PLJUNEMO U PIVO ILI DAJEMO MLIJEKO SA ISTEKLIM ROKOM?

Published

on

Svaki posao ima svoje lijepe i “mračne” strane. Takav je slučaj i sa konobarskim! Oni uvijek moraju biti nasmijani, ljubazni, susretljivi, elegantni… A šta rade kada im “stanemo na žulj”’ Ovo sun eke od konobarskih “osveta”

Kokteli sa mlijekom
Ljubitelje ovakvih koktela, tvrde konobari, najlakše je prevariti. Samo im se posluži mlijeko kome je istekao rok.

Točeno pivo
Bolja varijanta je svakako flaširano pivo, ali je malo i skuplje, naime točilice su veoma često pune bakterija i rijetko kada se čiste, ako želite da znate kakva je higijena točilice pogledajte higijenu wc-a.Međutim, ako ste bili nezgodni kao stranka, moguće je da ćete dobiti konobarov ispljivuljak u čaši točene pive.

Bilo šta što je zamrznuto
Led nikako ne uzimajte u kafićima i recite konobarima da vam ga ne stavljaju, jer su ledomati uglavnom prljavi. Uz to, ako ste se zamjerili konoaru, makar će malo pljuvačke staviti na njega. (Naj portal/ Piksabej)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending