Pratite nas

Zdravlje i ljepota

KOSTOBOLJA: Ruski narodni lijek za izbacivanje soli iz organizma (RECEPT)

Published

on

Ruski stručnjak narodne medicine Malahov Petrovič, koji je u više od 60 knjiga predstavio kako liječiti 200 najrasprostranjenijih oboljenja, smatra da nas zglobovi i kosti bole zato što se vremenom u njima nakupe kalcifikati soli koje bi trebalo izbaciti. On navodi recept za čišćenje soli iz organizma koji je veoma jednostavan.

Ovu kuru liječenja bi, međutim, trebalo sprovesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče, u 3 dl ključale vode spustiti 5 g lovorovog lišća koje je najbolje isitniti. Kuhati pet minuta, skinuti sa šporeta i staviti da odstoji (može i u termos) celu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana kura se može ponoviti.

Tokom sporovođenja kure sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, s obziorom da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti. Vidjet ćete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom usjpelo. Ako osjećate i dalje bolove – ponovite kuru.

VAŽAN SAVJET: Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

URINARNE INFEKCIJE: Čaj od kukuruzne svile preporodiće vaš organizam (Recept)

Published

on

Ako ste nekada pokušavali da očistite klip kukuruza sigurno ste primijetili niti koje vam stalno smetaju. To je kukuruzna svila koju nikako ne treba bacati jer je bogata proteinima, manganom, kalijumom, biljnim vlaknima…

Upravo ovaj čaj jedan je od najjačih prirodnih diuretika koji če vaš organizam očistiti od bakterija, pomoći će vam u izlučivanju mokraće, ali će i biti od pomoći kod upale bešike, ali i kod kamena u bubregu i kod urinarnih infekcija.

Dobar je zato što takođe ubrzava cirkulaciju, pomaže kod mršavljenja, smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a takođe pomaže i kod predmenstrualnoh bolova. Pored ovih blagodeti on je dobar i za detoksikaciju čime olakšava rad jetre, a takođe je dobar i za smanjene bolova u zglobovima, nastalih usljed reumatskih bolesti.

Ako ste se pitali gdje možete da nabavite ovaj čaj odgovor je vrlo jednostavan. Možete ga nabaviti u obližnjoj zdravoj hrani.

Priprema:
Potrebno je da jednu kašičicu ovog čaja sipate u šolju koju ćete zatim preliti toplom vodom, a nakon toga ostaviti čaj da odstoji nekoliko minuta. Zatim ga procijedite i pijte jednom dnevno, a najviše 3 puta tokom dana. Ne preporučuje se da pijete ovaj čaj pred spavanje. Takođe, nemojte koristiti zaslađivače. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending