Pratite nas

Kućni ljubimci

Krajišnici uzeli pravdu u svoje ruke: FAHRUDINU IZ TUZLE VIŠE NIKADA NEĆE PASTI NA PAMAET DA ZLOSTAVLJA ŽIVOTINJE ILI MALTRETIRA LJUDE (Video)

Published

on

Dok psi spašavaju broje živote u Turskoj i izdvajaju se po herojstvu, u jednom tuzlanskom naselju desilo se svirepa likvidacije gdje je pas na najbrutalniji način doslovno izmasakriran i obezglavljen.

Udruženje za zaštitu životinja dobilo je dojavu da je u naselju Gornji Pasci do tada nepoznata osoba usmrtila nedužnu životinju sjekirom.

Pas je izboden ili kako u dojavi navode sjekirom masakriran od strane čovjeka koji je dobro poznat policiji. Iz policijske uprave su rekli da su i oni primili prijavu i da su bili na licu mjesta.

Međutim članovi Udruženja za zaštitu životinja “Panter” iz Unsko-sanskog kantona pronašli su muškarca pod imenom Fahrudin koji je akter ovog nemilog čina. Kako navode članovi Udruženja Panter za Fahrudina zakon ne važi. Policijski službenici su više puta dolazili na njegovu adresu ali nikada nije adekvatno kažnjen.

Kako tvrde komšije, Fahrudin je godinama sijao strah u komšiluku a kao dokaz da mu “niko ne može ništa” usmrtio je nekoliko kučića.

“Ovo je važna poruka da su institucije za ovakve slučajeve zakazale, pa smo mi osnovali svoje udruženje i da ćemo reagovati na svako sljedeće zlostavljanje životinja na teritoriju Bosne i Hercegovine” – izjavili su članovi Udruženja “Panter” za portal Crna-Hronika. (Naj portal)

Videi pogledajte ovdje:

(VIDEO) Članovi Udruženja “Panter” pretukli Fahrudina koji je sjekirom usmrtio nedužnog psa

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending