Pratite nas

Naj recepti

Kremaste, osvježavajuće i jako ukusne: SULTAN ROLNICE SA KOKOSOM I JAGODAMA (RECEPT)

Published

on

Sa toplijim danima sve više nas mrzi da grijemo rernu, što naravno ne znači da treba da se odreknemo najfinijih poslastica. I zato su najbolje rješenje one čija priprema ne zahtijeva pečenje.

Među turskim specijalitetima je pregršt onih sa najfinijim ukusima, a sultan rolnice su definitivno jedan od najljepših. U pitanju je kremasti kolač sa kokosom i bijelim filom, a u ovom slučaju i sa filom od jagoda. U njemu će, garantovano, uživati svi vaši ukućani, a priprema nije ni najmanje komplikovana. Poželjno je samo da koristite špatulu prilikom rolanja, da vam kolač ne bi popucao.

POTREBNI SASTOJCI (Za podlogu): 1 l mlijeka, 200 g brašna, 200 g šećera, 100 g putera, 1 kašičica ekstrakta vanile, 250 g kokosa Profimedia

Za sos potrebno: 200 g jagoda, 150 g šećera u prahu, 10 g želatina

Pospite kokosom pleh veličine 35×40 cm. Dodajte brašno i 80 grama šećera u mlijeko i to kuhajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Zatim dodajte puter sobne temperature i vanilu, pa promiješajte dok se sve ne sjedini.

Nakon toga sipajte preko kokosa i sve lepo rasporedite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižider na sat vremena. Nakon toga, rastvorite želatin u vodi i ostavite da nabubri.

Jagode izblendirajte i pomiješajte ih sa šećerom u pravu, a zatim dodajte želatin koji ste otopili na pari i sve to dobro promiješajte, pa prelijte preko fila. Neka odstoji u frižideru oko sat vremena, a nakon toga isijecite na trake i urolajte. (Naj portal)

Naj recepti

Fantastična kombinacija: KROMPIR IZ RERNE SA POVRĆEM (RECEPT)

Published

on

Krompir je mnogima omiljeno povrće. Uglavnom ga služimo kao prilog jelima, međutim, on može da se pripremi i kao glavno jelo.

Caka je u tome da imate dobar recept. Sa povrćem i začinima ćete ga pripremiti vrlo jednostavno i vrlo brzo dobiti kompletan obrok. Dobra kombinacija sastojaka je ono što ovo jelo čini ukusnim i laganim.

POTREBNI SASTOJCI: 1 srednja glavica brokolija, 1 srednja glavica karfiola, 3-4 mrkve, 2 veća krompira, 3 čehne bijelog luka, 1 glavica crnog luka

Za sos potrebno: 20 ml ulja, 1 kašičica začina, 1 kašičica kurkume, 1 kašičica peršuna, 1 kašičica mljevene crvene paprike

Za serviranje: 3 kašike pavlake, 3 kašike majoneza, 3 kašike jogurtaPixabay

Karfiol, brokoli, mrkvu, luk i krompir oprati i narezati na komadiće (ništa se prethodno ne kuha). Povrće redati u pleh ili tepsiju obloženu papirom za pečenje. Zatim sastojke za sos izmiješati u posudi. Preliti povrće sosom i dobro promiješati. Peći na 200 stepeni 30 – 40 min. Pečeno povrće poslužiti uz preliv (pavlaka, majonez i jogurt). (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending