Pratite nas

Sudbine

Kriva mu žena što ne pazi kud hoda: SPOTAKAO SE O NJENE CIPELE I PAO NIZ STEPENICE

Published

on

Stanovnik Klivlenda u SAD tužio je svoju suprugu nakon što se spotaknuo nasred kuće o njene cipele i pao niz stepenice, piše Njuzvik.

Prema sudskim dokumentima, muškarac je dok je silazio u podrum, lijevom nogom nagazio par cipela koje je žena ostavila na vrhu stepenica, izgubio ravnotežu i pao.

Tom prilikom polomio je nekoliko kostiju, a potvrgnut je trima operacijama, a mjesecima je morao na fizioterapije. Za cjelokupno liječenje potrošio je 80.000 dolara.

On je tvrdio da cipele nije vidio u trenutku kada je na zahtjev žene nosio veliku kutiju u podrum.

Žena je pak rekla da je često ostavljala cipele na tom mjestu i da nije ni pomislila da bi na takvu banalnost trebalo da upozori muža. Ni na koji način se ne smatra krivom.

Sudijsko vijeće je odlučilo da žena nije kriva i da su cipele bile na vidljivom mjestu, a muškarac jednostavno nije pazio gdje gazi. Napominje se takođe da se njih dvoje poznaju decenijama, da se zabavljaju od 2015. godine, a da su od 2019. u braku. (Naj portal)

Sudbine

Prelijepa ljudska priča: SUZANA BESPLATNO ULJEPŠAVA DAME NAKON HEMOTERAPIJE

Published

on

Kako biste nekome objasnili ko su heroji? Da li su to junaci iz crtanih filmova ili ljudi koje svakodnevno srećemo u prevozu, prodavnici, na poslu? Dobro razmislite o tome da li su ti ljudi, koji svakodnevno čine dobra djela dostojni da ih nazovemo upravo tako, herojima.

Tragom te premise Espreso je odlučio ovu priču posveti ženi koja je usrećila mnoge pripadnice ljepšeg pola. Ona drži salon ljepote “Ivana” i empatija ju je pokrenula na jednu specifičnu akciju. Ponudila je besplatno iscrtavanje obrva ženama koje su prošle proces hemoterapije. Ima li ljepšte vijesti od toga da ta humana akcija traje neograničeno?

Kako je došla na ideju da obraduje sve žene koje nesumnjivo zaslužuju drugu šansu i priliku da svima pokažu svoju ljepotu.

“Akcija je počela prije par godina kada mi je jedna klijentkinja predložila da njenoj prijateljici zbog teške finansijske situacije i bolesti odradim obrve jer bi to njoj jako značilo. Mlada je, prošla proces hemoterapije i voljela bi da ima lijepe obrve. Kada sam na to pristala i kada je došla njeno oduševljenje, sreća i emocije nakon iscrtanih obrva su me podstakli na ovaj gest humanosti. Od tada vazi akcija koja je vremenski neograničena – kaže Suzana.

Ona navodi da joj se mnoge žene javljaju sa željom da iscrtaju obrve, ali ona smatra da je mnogo više onih koje se ipak ne javljaju, a imaju istu potrebu. Suzana takođe objašnjava i koliko nove obrve znače tim ženama.

“Po mom dosadašnjem iskustvu u radu sa ženama to im daje neku snagu i volju da nastave dalje tj. to je nešto što im prvo padne na pamet poslije teškog perioda, da se srede i budu lijepe prije svega sebi, pa onda i svojoj okolini . Poslije takvih životnih okolnosti svaka žena želi da se vrati normalnom životu, po mogućnosti još ljepša i jača.

Suzana dodaje da joj se sve žene zahvaljuju nakon iscrtavanja i da joj pružaju poršku da nastavi to da radi. Sigurno je da čini dobro djelo, ali i da činjenje dobrih djela pruža poseban osećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

“Osjećaj kada unesete u nečiji život nešto što ih čini sretnim je neopisiv. Potpuno dijelim sa njima tu euforiju i sreću i to me kasnije dugo drži. Te žene su posebne.
Ona dodaje da bi i svojim kolegama rado preporučila da pomognu nekome na isti način.

“Na žalost u današnje vrijeme mnogo je žena koje se susreću sa hemoterapijom i kojima bi svakako značilo da u svom okruženju imaju nekog ko bi ih obradovao u tom periodu oporavka.

Heroina Suzana dodaje da bi bilo lijepo od cjelokupnog društva da na bilo koji način pomogne ženama koje su prošle hemoterapiju i da učini sve što bi im vratilo osmjeh na lice.

Glavni cilj ovog teksta je da podstakne sve ljude nježnog srca da su dobra djela uvijek “u modi” i da nema ljepšeg osjećaja od toga da ste nekome pomogli. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending