Pratite nas

Zdravlje i ljepota

KRVNI PRITISAK: U Rusiji koriste krompirov sok (Recept)

Published

on

Od davnina nam je poznato da krompirov sok možete imati blagotovoran učinak na naše zdravlje, naročito kada je u pitanju reuma, giht, lumbago a da li ste znali da može dati dobre rezultate kada je riječ o prirodnom oobaranju visokog protiska. U narodnoj medicine, ruski travari tvrde da daje odlične rezultate.

Kod povišenog krvnog pritiska, kuhajte koru od 5 krompira 20 minuta u 600 ml vode. Svaki dan na prazan želudac popijte 2 šolje procijeđenog napitka.

Ukoliko biste povremeno jeli krompir sa ljuskom, sirov, unijeli biste u organizam ljekovite sastojke poput ugljenih hidrata, belančevina, vitamina C i B6, kalijuma, željeza, magnezijuma i cinka. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending