Pratite nas

Poznati

Kućna pomoćnica ispričala kako stoje stvari u dvorcu Dragana Mirković: IMAJU SVE, ALI SU NORMALNI I PLEMENITI LJUDI

Published

on

Kao i sve velike zvijezde i Dragana Mirović ima kućne pomoćnice. Rijetko ih mijenja i uglavnom angažuje žene s područja bivše Jugoslavije, najčešće Srbija i Bosna.
Jedna od njih je i žena koja je dugi niz godina bila Draganina desna ruka. Ona laže da se Dragana ništa nije promijenila od dana kada je upoznala.

„Draganu poznajem čitav život, i odmah mogu da kažem da toj ženi pare ne udaraju o glavu. Ostala je stabilna i normalna pored svega što ima, a ima sve na svijetu. Ja sam Draganu i Tonija služila godinama, ponekad sam im čuvala djecu kad su bila mala dok je Dragana nastupala. Šta da kažem za Gagu, koja me je tretirala kao drugaricu… Jeste da je zahtijevala maksimalnu čistoću i higijenu, ali to se valjda podrazumijeva.

„Ona mi je mnogo pomogla u životu, vodila je moju porodicu i mene na ljetovanja, zimovanja, mom sinu kupila je auto, gledala je moju djecu kao da su njena, sve nam je obezbijedila. – rekla je kućna pomoćnica Dragane Mirković.

Skoro iste riječi smo čuli i od jedne Bosanke, rodom iz Vareša, koja je dugo bila Draganina kućna pomoćnica. Imala je sjajnu platu, apsolutnu slobodu i veliku finansijsku podršku od Dragane i Tonija. Čak je bila i prijavljena kao zaposlena radnica u Beu, na osnovu čega joj je tekao radni staž.

„Idragana i Toni su divni, plemeniti i humani ljudi. A djeca su im zlatna – kazala je ova Bosanka. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending