Pratite nas

Zanimljivosti

Lažirao vlastitu smrt da bi svima “očitao” lekciju: IZ HELIKOPTERA ISKOČIO “MRTVAC”

Published

on

David Baerten (45) iz Belgije nije bio baš zadovoljan načinom kako ga tretiraju rodbina i prijatelji. Veli da ga nikad ne pozivaju na druženja, kako su s vremenom izgubili kontakt… Zato je odlučio da “umre”, pa je lažirao vlastitu sahranu, piše NY Post.

U tome su mu pomogli supruga i djeca, a nakon cijele drame sve su objavili na TikToku, Upravo zbog roga mnogi misle da je sve iscenirano kako bi Barten dobio što više lajkova.

“Počivaj u miru, tata. Nikad neću prestati razmišljati o tebi. Zašto se tebi to dogodilo? Trebao si postati djed, cijeli život je bi pred tobom. Volimo te. Nikad te neću zaboraviti – napisala je njegova kćerka u objavi na Facebooku koja je privukla pažnju Baertenovih bližnjih.

Ceremonija je dogovorena i porodica, prijatelji, saradnici… ‘preminulog’ Davida okupili su se u blizini Liegea. U jednom trenutku pažnju im je privukao helikopter koji je sletio u blizini. Kad ono, u helikopteru David živ i zdrav!

“Pozdrav svima, dobrodošli na moj sprovod. Bila je to šala – kazao je pri izlasku iz helikoptera dok su mu bližnji hrlili u zagrljaj, sretni što je među živima.
Ipak, bilo je među okupljenima i onih kojima se potez nikako nije svidio. Smatraju da se s takvim stvarima ne treba ‘igrati’.

“Htio sam im održati lekciju u životu i pokazati da ne treba čekati nečiju smrt da se okupite. Ovo je pokazalo kojim ljudima je stalo do mene. Oni koji nisu došli na sahranu javili su mi se online. Tako da, na jedan način, ja sam pobijedio – kaže Baerten, koji je popularan na Tik Toku, gdje ga prati, piše Times, 165.000 ljudi.
O cijelom slučaju razvila se i rasprava online. I tamo su ljudi podijeljeni, ali prevladavaju oni koji smatraju kako ‘ovo definitivno nije način’ i ‘da im je jasno zašto mu se porodica ne javlja’. (Naj portal)

@el.tiktokeur2

Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou

♬ son original – Thomas faut

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending