Pratite nas

Parapsihologija

Legenda o čuvarima Londonskog tornja: KADA GAVRANI ODLETE, PADA KRALJEVSTVO; GAVRANICA – ČUVARICA JE NESTALA!

Published

on

U poplavi neobičnih vijesti, ova koja ima veze sa sujevjerjem, na izvjestan način je šokirala Engleze. Naime, nestala je “kraljica” među gavranima-čuvarima Londonskog tornja po imenu Merlina. Pretpostavlja se da je uginula, ali šta ako ima istine u legend o

Uočeno je da se Merlina, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007. godine, ne vraća već nekoliko sedmica.

Legenda kaže da bi Tower of London u svakome trenutku trebalo čuvati šest gavrana, a otiđu li oni ikad sa straže, kraljevstvo će pasti. Donedavno ga je čuvalo sedam gavrana – ženki i mužjaka.

Merline već dugo nema, što, “nažalost, može značiti da je uginula”, rekao je glasnogovornik Tornja, dodajući da je ona bez sumnje bila kraljica među gavranima koji čuvaju Londonski toranj. Uprava je potvrdila da ne planira odmah tražiti zamjenu za Merlinu.

Christopher Skaife, koji je zadužen za brigu o gavranima Londonskog tornja, neko će vrijeme žaliti za Merlinom prije nego što u jato dovede novu pticu, pišu lokalni mediji.

“Znam da je mnoge ova vijest rastužila. Ali niko nije žalosniji od mene pa ću nekoliko dana biti odsutan – napisao je Skaife na društvenim mrežama.

Vjeruje se da je Charles II. (1630. – 1685.) donio dekret kojim je odlučeno da će Tower of London čuvati gavrani.

U prošlom vijeku, kad je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Čerčil je naredio da u njemu u svakome trenutku bude najmanje šest ptica.

Londonski toranj je 2018. godine pokrenuo program odgoja gavrana, nakon što je udruga Historijskih kraljevskih palača, zadužena za brigu o dijelu kraljevskih objekta, objavila da je postalo “iznimno teško” pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji. (Naj portal)

Parapsihologija

Prihvati izazov: IZABERI JEDAN MAGIČNI ŠEŠIR I SAZNAJ ŠTA TE TO LIJEPO ČEKA SUTRA?

Published

on

Svi se nadamo nekoj prelijepoj čaroliji i svi očekujemo neka lijepa dešavanja u našem životu…

AKO STE IZABRALI PRVI MAGIČNI ŠEŠIR:
Vas već tokom narednog perioda očekuje prava čarolija i to ljubavna čarolija. Naredni period donosi dešavanja koja će biti vezana za osobu koja je prije određenog vremena ušla u vaš život. Veoma zanimljiva osoba, na koju ste vi ostavili divan utisak. Zapravo će ta osoba početi da se bori za vašu ljubav i za vaše povjerenje i ta osoba će vam sa nekim postupcima dokazati da vas je dostojna.

Vama će vrijeme prosto pokazati i dokazati da ta osoba zaslužuje da joj ukažete priliku i zbog toga ćete vi sa tom osobom započeti veoma lijepu ljubavnu priču koja će imati sve preduslove kako bi se izborila za svijetlu ljubavnu budućnost. Dolaze vam brojna čarobna dešavanja sa kojima ćete moći da budete zadovoljni.

AKO STE IZABRALI DRUGI MAGIČNI ŠEŠIR:
Prošlo je i previše vremena kako je se vama nešto posljednji put divno desilo. Ali će se vama nešto divno desiti i tokom narednog perioda. Upravo će vama naredni period donijeti jako mnogo toga lijepog i ono što vas očekuje jeste prava čarolija. Zapravo se pravom čarolijom može nazvati to što će mnoge vaše želje postati prelijepa stvarnost.

Upravo će se vama tokom narednog perioda mnoge vaše želje ostvariti i to na brojne prelijepe načine. A vama će posebno mnogo značiti to što će vam se ostvariti jedna od vaših najvećih želja i to na takav način da ćete shvatiti da je sve bilo vrijedno strpljejna i čekanja. Dolaze vam prelijepi trenuci i vi ćete zbog dešavanja koja vam predstoje biti fantastično raspoloženi.

AKO STE IZABRALI TREĆI MAGIČNI ŠEŠIR:
Mnogo toga lijepog će se vama desiti tokom narednog perioda i vi ćete zbog dešavanja koja vam predstoje imati mnogo razloga za sreću. Prvo vas očekuju neki manji uspjesi. Vi ćete uspjeti da dođete do nekih veoma značajnih pobjeda i vama će to značiti na planu samopouzdanja.

Ipak, vama će naredni period bez dileme obilježiti prava ljubavna čarolija. A ljubavnom čarolijom se može nazvati to što će za vašu ljubav i za vaše povjerenje početi da se bori osoba koju vi već dugo vremena želite kraj sebe. U vašem okruženju postoji jedna osoba o kojoj imate divno mišljenje, ali vi smatrate da ta osoba na vas gleda samo kao na prijatelja.

Međutim, vi ćete uskoro shvatiti da to nije tako. Shvatit ćete to kada se ta osoba bude počela boriti za vašu ljubav i za vaše povjerenje. Upravo će ta osoba početi da čini mala čuda kako bi vas ubijedila da joj ukažete priliku i vi ćete sa tom osobom moći da započnete vezu što će se vjerovatno i desiti.
Vama predstoje veoma zanimljiva dešavanja tokom narednog perioda. Imat ćete mnogo razloga kako za sreću, tako i za optimizam zbog svega onoga što vam predstoji. A naravno da će vama najviše značiti to što će vam se ukazati prilika za početak veze. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending