Pratite nas

Poznati

Ljubavna priča Ane Bekute: SKORO 10 GODINA JE ŽIVJELA SA OŽENJENIM ČOVJEKOM. KOJI JE SVE OSTAVIO SVOJOJ BIVŠOJ ŽENI

Published

on

Čuvena pjevačica, Ana Bekuta iza sebe ima blistavu karijeru koju je gradila isključivo talentom i moćnim vokalom. Privatni život držala je daleko od očiju javnosti, a uprkos tome, mnogi su bili zainteresovani za njen ljubavni život.

Poznato je da je Bekuta dugi niz godina bila u ljubavnoj vezi sa Milutinom Mrkonjićem, a njihovu ljubavnu idilu prekinula je njegova smrt. Međutim, prije nego što je upoznala Mrku, pjevačica je čak deset godina živjela sa šabačkim muzičarem, bubnjarom Predragom Vidovićem Prejom u vanbračnoj zajednici.

Upoznali su se 1981. godine kada je Predrag Vujić oformio bend i raspisao konkurs za pjevačicu na koji se javila Ana Bekuta. Ansambl je dobio ime “ANABE”, a uz Predraga, Ana je počela ozbiljno da se bavi muzikom. Radeći, zbližili su se i privatno i brzo počeli da žive zajedno.

1991. prekinuli su vezu, a naredne godine je Ana napustila i bend. Nakon Predraga, pjevačica je bila u vezi sa klavijaturistom Slobodanom Smakićem.

Kada je počela vezu sa Mrkom, Ana je bila slobodna žena, ali su priče počele da budu sve glasnije kada se saznalo da je Milutin oženjen Draganom Mrkonjić,a da istovremeno ima vezu sa pjevačicom. Godine su prolazile, a njih dvoje nisu marili za zlurade komentare kojih nije bilo malo.

Ipak, u nekoliko navrata govorili su o svojoj ljubavi, a Milutin je više puta objasnio zašto se zakonski nikada nije razveo od svoje supruge. On je objasnio da nije želio razvod jer je on Dragani sve što ima.

U skladu sa tim, nakon njegove smrti, pre dve godine, sva njegova imovina ostala je njegovoj zakonitoj ženi. Ana nije dobila ništa. Tim povodom se jednom prilikom na društvenim mrežama oglasila i sama Ana.

„Dok mi se u zadnjih godinu dana rušio svijet, mnogi su raspravljali o mojoj i Milutinovoj imovini. Bilo je to ponekad teško da se čita i probavlja. Kao da sam neka sirotica, a ne žena koja radi, stiče i stvara posljednjih 40 godina. Možda vam je nepojmljivo, ali ja sam zaradila više nego Milutin. Pametno sam ulagala i živjela jednako i prije njega, i sa njim i nakon njega.

Ono sto je Milutin imao, ostalo je zakonitoj naslednici i ja protiv toga nemam i nikad nisam imala ništa. Ne postoji nikakav testament i nikakve sapunice koje mediji kreiraju – objasnila je Ana, pa je dodala:

„Naš smo život živjeli u skladu i dogovoru. Možda vi ne biste tako, to je vaša stvar. Naš je bio naša stvar. Novac me nikad nije zanimao – iz jednostavnog razloga jer sam imala svoj. U periodu kad sam srela Milutina trebala mi je samo ljubav, toplina i pažnja. To sam dobila i živjeli smo u toj toplini, ljubavi i pažnji do kraja njegovog života. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending