Pratite nas

Kućni ljubimci

Ljubomorna na novog ljubimca: PAS BELA PRETVARALA SE DA JE SLIJEPA

Published

on

Kada je El Nailga počela da radi više nego obično, bila je zabrinuta da bi njen pas, Bela, mogao postati usamljen. Mislila je da bi joj bilo zabavno da ima prijatelja u blizini, pa su u svoju porodicu primili malo štene mopsa po imenu Baget.

Bela je bila veoma uzbuđena kada je upoznala Bageta i njih dvoje su se vrlo brzo zbližili. Međutim, nakon nekog vremena, Bela je shvatila da Baget ima mnogo više energije od nje i da nije uvijek razumio kada je igranje gotovo.

Onda je Bela skovala plan.

Vlasnica El je počela da primjećuje da je Bela imala problema sa skakanjem inače, a i na kauč, a dešavalo se i da povremeno nalijeće na stvari. Mislila je da je to čudno, ali izgledalo je da je Bela generalno dobro i da nije povrijeđena ili nešto slično, tako da nije previše razmišljala o tome.

Onda su stvari eskalirale.

“Jednog jutra, sa Belom i Bagetom igrala sam se donošenja. Bacila sam igračku, ali Bela nije htjela da krene za njom. Mislila sam da je to možda samo zato što ga je Baget prvi uzeo, pa sam držala Bageta da ostane i bacila ponovo, ali Bela je samo sjedila i zurila u mene. Nije čak ni pratila pravac igračke… Pretvarala sam se da ću joj gurnuti oko, a ona nije trepnula! Tada sam se zaista zabrinula i pomislila da nešto definitivno nije u redu sa njenim očima – priča El za “The Dodo”.

Ubrzo je odvela Belu kod veterinara i nakon nekoliko testova dijagnostikovali su joj akutno sljepilo.

Veterinar je preporučio da odvede Belu kod oftalmologa što je prije moguće. Uspaničena, brzo je zakazala pregled – ali rezultati definitivno nisu bili ono što je očekivala.

“Specijalisti su mi rekli da su uradili test lavirinta sa uključenim i isključenim svjetlima, kao i nekoliko drugih testova. Sumnjalo se da Bela možda nije potpuno slijepa jer je i dalje mogla da hoda kroz lavirint bez da je udarila ni u jednu prepreku. Rekli su da je njeno ponašanje veoma ‘nedosljedno’ – kaže vlasnica.

Nakon još nekoliko testova, oftalmolog je nazvao El i saopštio joj rezultate. Kako se ispostavilo, Bela uopšte nije bila slijepa.

“Rekao je da njene oči rade savršeno. Pitao me je da li je bilo nekih promjena kod kuće ili u njenom načinu života, jer to može biti uzrok ponašanja. Rekla sam mu da imamo novo štene, i tada je on pomislio da je Baget uzrok ovoga… Shvatili su da ona pokušava da izbjegne i ignoriše Bageta – završava njena vlasnica El.

Očigledno, Bela je odlučila da joj je potreban odmor od novog šteneta – pa se pretvarala da je slijepa da ne bi morala da se igra sa njim.

Od tada, vlasnica se pobrinula da Bela ima prostora i vremena za sebe, daleko od veoma energičnog malog šteneta, a Baget takođe uči kako da ima granice.

Vjerovatno će biti potrebno još neko vrijeme prije nego što se drugari potpuno prilagode jedno drugom, ali stvari su sada dovoljno mirne da, nadamo se, Bela neće osjetiti potrebu da se ponovo pretvara da je slijepa. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending