Pratite nas

Poznati

Ludnica u Sarajevu: ŠAKO POLUMENTA STIGAO SAM NA NASTUP U KOMBIJU SA SVOJIM LIKOM, A KASNIJE KOMBI PUN ŽENA

Published

on

Popularni Šako Polumenta, baš kao i sarajeva publika dugo će pamtiti nastup u diskoteci “Aqva“. Oboren je rekord posjećenosti, koji je do sinoć držala dragana Mirković.

Interesovanje sarajevske publike za njegov nastup bilo je ogromno, pa je klub bio pretijesan da primi sve fanove legendarnog pjevača koji su stigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi ga slušali.

Šako je u Sarajevo stigao kombijem sa svojim likom i natpisom. I to je publiku oduševljavalo pa su mnogi koji su poželjeli da se sa njim slikaju govorili da se slikaju sa Šakom uživo, Šakom na slici i njegovim kombijem.

On je za svakog svog fana imao vremena, a posebno za dame, koje su ga ikako je u poznim godinama (već djeda) oblijetale. U jednom trenutku kombi je bio pun žena.

Nismo sigurni da li je u hotelu spavao solo. Kada je on u pitanju na njega otkridaju i mlađe i starije dame!

Inače, čim je izašao na scenu armija njegovih vjernih fanova dočekala ga je ovacijama i gromoglasnim aplauzom, a nakon što je zapjevao, svaka pjesma bila je ispraćena posebnim emocijama.

Koliko je Polumenta omiljen među Sarajlijama vidjelo se na nastupu, a da se ni pjevač nije štedio u dokazivanju ljubavi prema njima svjedoči sjajna atmosfera koja je trajala do ranih jutarnjih sati. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending